mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Edemul papilar

Edemul papilar







Edemul papilar implica tumefactia bilaterala a discului optic datorata hipertensiunii intracraniene (sa III-8). Cefaleea este un simptom de insotire frecvent, dar nu invariabil. Pentru toate celelalte forme de tumefactie a discului optic, de exemplu cele datorate nevritei optice sau neuropatiei optice ischemice, trebuie utilizata denumirea de "edem al discului optic\". Aceasta conventie este arbitrara, dar ajuta la evitarea confuziilor.

Deseori, diferentierea papiloedemului de alte forme de edem al discului optic este dificila numai cu ajutorul examenului fundului de ochi. intunecarile de vedere tranzitorii sunt un simptom clasic de edem papilar. Se pot produce la un singur ochi sau simultan, la ambii ochi. De obicei dureaza cateva secunde, dar pot persista timp de minute daca papilo-edemul este fulminant. intunecarile apar consecutiv modificarilor bruste de postura sau apar spontan. Cand intunecarile sunt prelungite sau spontane, papiloedemul este si mai periculos. Acuitatea vizuala nu este afectata de papiloedem decat daca acesta este sever, de lunga durata sau insotit de edem macular si hemoragii maculare.

Testele de evaluare a campului vizual evidentiaza pete oarbe extinse si constrictie periferica (ura 28-3F). in cazul papiloedemului persistent, defectul de camp vizual periferic evolueaza in mod treptat, in timp ce nerl optic se atrofiaza. in acest caz, diminuarea tumefierii discului optic este mai degraba un semn de rau augur, indicator de moarte a nerlui, decat un semn incurajator de remisie a papiloedemului.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor