mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Conjunctivita alergica

Conjunctivita alergica







Conjunctivita alergica este extrem de frecventa si este deseori confundata cu conjunctivita infectioasa. Se cunosc trei forme cu manifestari care se suprapun indeaproape. Conjunctivita din febra fanului are incidenta sezoniera, legata de eliberarea de catre te in atmosfera a antigenilor transmisi pe cale aeriana. Actirea mediata de IgE a mastocitelor din conjunctivita produce prurit, hiperemie si edem.

Conjunctivita de primara este de asemenea sezoniera, agrandu-se in timpul lunilor calduroase. Afecteaza exclusiv copin sau adolescentii si este mai frecventa la baieti. Cauza este necunoscuta, dar se presupune ca simptomele sunt declansate de antigenii transmisi pe cale aeriana. Pruritul, fotobia, epifora si secretia mucoasa sunt tipice.

Conjunctivita palpebrala poate deveni hipertrofica, cu excrescente gigante numite papile cubice. Iritatia determinata de lentilele de contact sau de orice corp strain cronic poate de asemenea induce formarea de papile cubice. Conjunctivita atopica apare la subiectii cu dermatita atopica sau astm. Simptomele produse de conjunctivita alergica pot fi ameliorate cu ajutorul compreselor reci, soconstrictorilor topici, antihistaminicelor si silizatorilor mastocitari cum ar fi cromolin sodic. Solutiile glucocorticoide topice realizeaza o ameliorare substantiala a formelor de conjunctivita mediate imunologic, dar utilizarea lor de lunga durata este contraindicata datorita complicatiilor precum glaucomul, cataracta si infectia secundara. Agentii antiinflamatori nesteroidieni (AINS) topici, precum ketorolac tromethamine reprezinta o alternati mai buna.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor