mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Nistagmusul sacadat

Nistagmusul sacadat







Nistagmusul sacadat se caracterizeaza printr-o indepartare lenta de tinta, urmata de o secusa corectoare rapida. Prin conventie, nistagmusul este denumit dupa faza rapida. Nistagmusul sacadat poate fi orientat superior, inferior, orizontal (stanga sau dreapta) si torsionai. Caracteristicile nistagmusului pot ria cu pozitia privirii. Multi pacienti nu-si vor da seama de existenta nistagmusului. Altii vor acuza o miscare subiecti de du-te-vino a mediului inconjurator (oscilopsie), corespunzatoare nistagmusului. Nistagmusul fin poate fi dificil de identificat la examinarea obisnuita a ochilor. Obserrea miscarilor nistagmoide ale discului optic la oftalmoscopie este o metoda sensibila de detectare a gradelor subtile de nistagmus. Lampa cu fanta este de asemenea utila.


Nistagmusul evocat prin fixarea privirii este cea mai frecventa forma de nistagmus sacadat. Cand ochii sunt mentinuti intr-o pozitie excentrica in orbite, ei au o tendinta normala de a reveni la pozitia primara. Subiectul compenseaza realizand o secusa corectoare pentru a mentine pozitia deviata a ochilor. Multi pacienti normali prezinta nistagmus moderat evocat prin fixarea privirii. Nistagmusul exagerat evocat prin fixarea privirii poate fi indus de medicamente (sedative, anticonvul-sinte, alcool), pareze musculare, miastenie, afectiuni demieli-zante si leziuni de unghi pontocerebelos, trunchi cerebral si cerebel.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor