mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Genetica in cancer
Index » Oncologie si hematologie » Genetica in cancer
» Vaccinarea pacientilor cu cancer

Genetica in cancer


CANCERUL ESTE O BOALA GENETICA Cancerul apare ca urmare a modificarilor din structura ADN, care au ca rezultat o proliferare celulara necontrolata. Majoritatea acestor modificari implica schimbari secventiale active in ADN (adica, mutatii). Ele pot aparea ca o consecinta a unor erori de replicare intamplatoare, a expunerii la carcinogene (de exemplu, iradiere) sau a unor procese de reparare defectuoasa a ADN-ului. In timp ce virtual toate cancerele sunt genetice, cele mai multe forme de cancer nu sunt mostenite. Anumiti indivizi cu cancer au mostenit o mutatie pe linie germinala care ii predispune la cancer, dar chiar si in aceasta situatie sunt necesare mutatii somatice aditionale pentru dezvoltarea unei tumori, intr-un cancer intr-adevar sporadic, toate mutatiile responsabile pentru fenotipul malign au corespondent somatic. Un astfel de cancer este cauzat de alterari genetice, dar nu are implicatii ereditare.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor