mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Tulburari ale coagularii
Index » Oncologie si hematologie » Tulburari ale coagularii
» Tulburari ale coagularii

Tulburari ale coagularii


Pacientii cu defecte congenitale de coagulare plasmatica prezinta caracteristic hemoragii la nivelul muschilor, articulatiilor si cavitatilor corpului la ore sau zile dupa o leziune. Majoritatea coagulopatiilor ereditare sunt datorate unui defect al unei singure proteine de coagulare, cu doua afectiuni X-linkate, deficitul de factor VIII si respectiv de factor IX, fiind cele mai intalnite coagulopatii congenitale. Acesti pacienti merita o atentie speciala, deoarece ei pot avea hemoragie severa si un handicap cronic si necesita terapie medicala de specialitate. Cu rare exceptii, in afectiunile cunoscute este prelungit fie timpul de protrombina (TP), fie timpul partial de tromboplastina (TPT), fie ambele teste. Daca acestea sunt anormale, evaluarea cantitativa a proteinelor de coagulare este realizata prin determinarea TP si TPT utilizand ca substrat plasma de la indivizi cu deficit congenital. Efectul corectiv al diferitelor concentratii ale plasmei este masurat si exprimat ca un procentaj din plasma standard normala. Intervalul acestor valori pentru majoritatea factorilor de coagulare variaza de la 50% la 150%, nivelul minim individual al fiecarui factor necesar pentru o hemostaza adecvata fiind de 25%.Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor