mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Bolile plasmocitare
Index » Oncologie si hematologie » Bolile plasmocitare
» Bolile lanturilor grele

Bolile plasmocitare


Bolile plasmocitare sunt neoplasme monoclonale inrudite intre ele prin prisma dezvoltarii lor din progenitori comuni din seria limfocitelor B. Mielomul multiplu, macroglobulinemia Waldenstrom, amiloidoza primara (vezi capitolul 309) si boala lanturilor grele compun acest grup si pot fi descrise prin sinonime ca: gamopatii monoclonale, paraproteinemii, "discrazii"plasmocitare sau disproteinemii. Dezvoltarea normala a limfocitului B este discutata in capitolul 305. Limfocitele B mature, destinate sa produca IgG, prezinta molecule ale imunoglobulinelor de suprafata, ale lanturilor grele ale ambelor izotipuri M si G, avand idiotipuri identice (regiuni variabile). In conditii normale, maturarea plasmocitului secretant de anticorpi este stimulata de expunerea la antigenul pentru care imunoglobulinele de suprafata au specificitate; totusi, in bolile plasmocitare, controlul acestui proces este absent. Manifestarile clinice ale tuturor bolilor plasmocitare sunt legate de expansiunea celulelor neoplazice, de secretia de produse celulare (molecule sau subunitati de imunoglobuline; limfokine) si, intr-o oarecare masura, de raspunsul organismului gazda la tumora.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor