mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Anemia prin deficit de fier si alte anemii hipoproliferative
Index » Oncologie si hematologie » Anemia prin deficit de fier si alte anemii hipoproliferative
» Antigen

Anemia prin deficit de fier si alte anemii hipoproliferative


Eritropoieza normala, inclusiv raspunsul proliferativ asteptat al maduvei eritroide la anemie, implica atat o stimulare corespunzatoare cu eritropoietina a maduvei eritroide normale, cat si un aport adecvat de fier. O deficienta a unuia din aceste doua componente are drept rezultat aparitia unei anemii hipoproliferative sau prin deficit de fier. Acesta este un mecanism comun si important al bolii in medicina clinica. Anemiile hipoproliferative se intalnesc frecvent la bolnavii cu insuficienta renala, la cei cu leziuni ale maduvei osoase, cu deficit de fier si la cei cu stari inflamatorii acute si cronice. Mai mult, caracteristicile anemiei pot sa aiba o importanta semnificativa pentru diagnostic si tratament. Modificarile care apar in morfologia eritrocitelor si evaluarea nivelului fierului contribuie la diagnosticul diferential al etiologiei unei stari hipoproliferative. Tratamentul eficient al anemiilor hipoproliferative cu fier si cu eritropoietina recombinanta depinde de o analiza atenta a deficitelor implicate.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor