mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
Index » Tulburari ale homeostaziei » Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
» Prolactina

Prolactina







Prolactina este sintetizata, stocata si eliberata de celulele acidofile ale hipofizei anterioare. Secretia de prolactina este stimulata de CRF, TRH, GHRH si VIP si este inhibata de GnRH si peptida asociata cu gonadotropina. Un hormon specific stimulator al prolactinei pare sa opereze prin mecanism serotoninergic. Inhibitia secretiei de prolactina ester mediata de o cale dopaminergica.
Desi prolactina actioneaza in primul rand pe san pentru a induce lactatia si dezvoltarea glandei ma-mare, au fost identificati receptori pentru prolactina in rinichi si ficat (53). Acesti receptori explica mo-
dificarile produse de prolactina asupra meolis-melor hidro-electrolitic, glucidic si protidic. Prolactina stimuleaza retentia de sare, apa si potasiu si are efecte meolice similare cu cele produse de hormonul de crestere (GH): cresterea retentiei azotate, cresterea mobilizarii lipidelor, si intoleranta la glucide (53). Prolactina stimuleaza functia limfocitelor (24).

Importanta prolactinei in perioada postagresi este inca incomplet elucidata, desi au fost remarcate cresteri ale concentratiei plasmatice de prolactina la adulti dupa traume sau operatii, precum si scaderi ale concentratiei plasmatice de prolactina la copii dupa injurie termica. Cresterea concentratiei de prolactina in perioada postagresi pare a fi rezultatul unei stimulari directe si nu o diminuare a inhibitiei dopaminergice (26).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Tulburari ale homeostaziei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai