mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
Index » Tulburari ale homeostaziei » Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
» Gonadotropine

Gonadotropine


Share


Hormonul stimulator al foliculului (FSH) si hormonul luteinizant (LH) sunt sintetizati si echilibrati de celulele bazofile ale adenohipofizei. FSH si LH sunt glicoproteine compuse din lanturi alfa identice si lanturi beta diferite. Eliberarea lor este sub influenta stimulatoare a hormonului luteinizant de eliberare (LHRH) si estrogeni si sub influenta inhibitoare a estrogenilor, progestinelor, prolactine si androgeni-lor (50).
S-a constatat suprimarea secretiei de FSH si LH dupa operatii, dupa stres emotional si dupa arsuri. Inhibitia gonadotropinelor pare a fi mediata de eliberarea de CRF. Modificarea secretiei de gonado-tropina explica disfunctiile menstruale ce apar frecvent dupa trauma sau stres emotional. in starile postagresive scade si nivelul plasmatic de testosteron (6).
Interactiunea sistemului gonadelor cu sistemul imunologic implica inducerea, de catre citokine, a secretiei hormonului eliberator de gonadotropina (GnRH) (57, 91).

Oxitocina
Oxitocina este un nonapeptid sintetizat in nucleii supraoptic si paraventricular ai hipotalamusului, de unde este transportata in hipofiza posterioara. in mod normal eliberata ca raspuns la distensia gi-nala, oxitocina poate fi eliberata si ca raspuns la stimuli emotionali, reducerea osmolalitatii plasmatice, hipotensiune si cresterea concentratiei de an-giotensina II.
Nu este inca silit rolul exact al oxitocinei in cadrul raspunsului neuro-endocrin la agresiune (50).Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tulburari ale homeostaziei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai