mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
Index » Tulburari ale homeostaziei » Semnalele aferente ale reflexului la agresiune
» Hormonul paratiroid

Hormonul paratiroid


Share


Hormonul paratiroid (PTH), este sintetizat si eliberat de glandele paratiroide, ca raspuns la modificarea concentratiei serice a calciului ionizat. Secretia de PTH variaza inrs proportional cu concentratia calciului ionizat. La nilul celulelor paratiroide s-au identificat receptori beta-adrenergici, a caror stimulare produce eliberarea de PTH, desi rolul exact al sistemului nervos getativ in sinteza si eliberarea de PTH este inca incomplet elucidat.
Actiunile PTH se manifesta la nilul rinichiului si tesutului osos. in rinichi PTH creste resorbtia tu-bulara distala de calciu, scade resorbtia proximala de fosfor si stimuleaza conrsia 1-hidroxivitaminei D in 1,25-dihidroxivitamina D (calcitriol), care stimuleaza absorbtia intestinala de calciu si fosfor. La nil osos, PTH stimuleaza mobilizarea calciului, resorbtia osului si remodelarea sa. Rolul exact al PTH in cadrul raspunsului la agresiune inca nu este complet silit (50).Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Tulburari ale homeostaziei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai