mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Stresul anestezicochirurgical sl morbiditatea postoperatorie
Index » Tulburari ale homeostaziei » Stresul anestezicochirurgical sl morbiditatea postoperatorie
» Hipercatabolismul proteic

Stresul anestezicochirurgical sl morbiditatea postoperatorie


Progresele actuale in anestezie si chirurgie au determinat imbunatatirea semnificativa a evolutiei postoperatorii prin reducerea morbiditatii si mortalitatii si scurtarea duratei internarii in spital. Cu toate acestea, interventiile chirurgicale extensive sunt inca urmate de sechele semnificative, cum ar fi complicatiile cardiace, tromboembolice, pulmonare si infectioase si, implicit, de necesitatea spitalizarii postoperatorii indelungate si de cresterea perioadei de convalescenta. Aceste probleme sunt amplificate de cresterea proportiei de bolnavi varstnici si/sau cu boli preexistente severe, care sunt acceptati pentru interventii chirurgicale (70, 98). Cu exceptia unor defecte de tehnica chirurgical sau anestezica, patogenia morbiditatii postoperatorii este legata de numeroasele componente ale raspunsului organismului la agresiunea aneste-zico-chirurgicala (68, 70). Raspunsul organismului la o agresiune acuta implica, asa dupa cum am vazut, un set complex si interactiv de raspunsuri fiziologice elaborate cu participarea unui numar apreciabil de hormoni, neuromediatori, citokine, diverse tipuri de celule si sisteme de organe. Scaderea morbiditatii postoperatorii se poate realiza prin aplicarea unor masuri terapeutice de control al raspunsului la stresul peri-operator, plecand de la realitatea ca, in mare masura, raspunsul la agresiune este pozitiv, benefic si indispensabil vindecarii. in acest context, controlul raspunsului la agresiune, care asigura o recuperare optima a pacientului, presupune un abord polimodal, prin aplicarea unor masuri terapeutice combinate, unele stimuland, iar altele reducand anumite aspecte ale acestuia (68).


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  SectiuniTulburari ale homeostaziei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024