mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tipuri de boli genetice
Index » Genetica si bolile » Tipuri de boli genetice
» Consanguinitatea

ConsanguinitateaPrin definitie, o boala recesiva necesita mostenirea unei alele mutante, in acelasi locus genetic, de la fiecare parinte.

Cand genele sunt rare, posibilitatea ca parintii, care nu sunt rude, sa fie transportori ai aceluiasi defect este mica. Daca insa parintii au un stramos comun care a transportat gena recesiva, posibilitatea ca doi din descendenti sa fi mostenit aceleasi alele este crescuta. Cu cat gena recesiva este mai putin frecnta, cu atat mai mare este posibilitatea ca un individ afectat de boala sa fie descendentul unui cuplu consanguin.

Pe de alta parte, cand genele recesi sunt comune in populatie, posibilitatea ca doi parinti neinruditi sa fie transportori este de ajuns de mare ca sa minimalizeze rolul consanguinitatii. in cazul bolilor comune ca siclemia, fenilcetonuria, fibroza chistica si boala Tay-Sachs, consanguinitatea parintilor nu este frecnta.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor