mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » General
» Responsabilitatea medicala - responsabilitatea medicilor

Responsabilitatea medicala - responsabilitatea medicilorPe cuprinsul globului, medicii, odata licentiati pentru practicarea medicinei, nu trebuie sa se justifice pentru faptele lor decat egalilor lor. Totusi, in Statele Unite, in ultimele doua decade a crescut cererea ca medicii sa furnizeze justificari pentru modul in care practica medicina, in raport cu anumite standarde prescrise de guvernele statale si cel federal. Spitalizarea pacientilor al caror cost al ingrijirii medicale este rambursat de catre guvern (Medicare si Medicaid) si de alte terte institutii este subiectul verificarilor. Aceasta inseamna ca medicul trebuie sa justifice spitalizarea si durata ei (daca aceasta depaseste anumite standarde „medii"). in unele cazuri, este necesara o a doua opinie inainte ca un pacient sa poata fi supus unei interventii chirurgicale. Scopul acestor reglementari este de a frana spirala cresterii costurilor ingrijirii sanatatii si de a imbunatati standardele asistentei medicale. Este probabil ca acest tip de verificare fi extins la toate fazele practicii medicale si modifica profund practicarea medicinei.


Medicii trebuie de asemenea sa se astepte la exigente noi privind mentinerea competentei prin intamantul continuu obligatoriu, verificarea fiselor pacientilor, recertificare prin examinare (certificate limitate in timp) sau relicentieri. in timp ce aceste masuri vor creste probabil nivelul concret al cunostintelor medicului, nu exista nici o doda ca ele vor avea un efect similar asupra calitatii practicii.

Liniile de conduita in practica medicala Medicii sunt confruntati cu o arie larga, deseori bulversanta, de potentiale tehnici de diagnostic utile si de masuri terapeutice dintre care trebuie sa aleaga atunci cand trateaza un pacient. Practicarea inteligenta si eficienta a medicinei din punct de vedere al costului, consta in alegerea celor mai adecte conduite pentru un anumit pacient si un anumit caz clinic. Pentru a ajuta medicii si pe cei angrenati in ingrijirea sanatatii sa faca alegerea corecta, organizatiile profesionale si agentiile guvernamentale au silit linii oficiale de conduita medicala. Aceste ghiduri clinice pot fi considerate „lame cu doua taisuri". Pe de-o parte, atunci cand sunt aplicate in mod regulat si adect, ele pot oferi un algoritm util pentru atitudinea fata de pacientii cu diagnostic sau simptome precise. Ele ofera de asemenea standarde practice care protejeaza pacientii- in special pe cei care nu-si acopera costurile necesare ingrijirii- de primirea unei ingrijiri sub standard. Ele pot de asemenea sa protejeze personalul medical care ofera constiincios ingrijire de acuzatiile nejustificate de malpractica si pot proteja societatea de cheltuieli excesive asociate cu epuizarea resurselor medicale. Pe de alta parte, liniile de indrumare clinica tind sa suprasimplifice practicarea medicinei. Grupuri diferite, cu perspective diferite, pot emite recomandari divergente privind probleme de baza, cum ar fi necesitatea sigmoidoscopiei periodice la persoanele de rsta medie.

 

Mai mult, ghidurile de practica medicala nu pot - si nu se poate pretinde sa poata - tine cont de unicitatea fiecarui individ si a bolii sale. Practicarea medicinei in stricta concordanta cu liniile oficiale poarta in ea pericolul transformarii medicinei dintr-o profesie intata, cu radacina in stiintele biologice si comportamentale, intr-o vocatie tehnica. incercarea prin care trece medicul este de a accepta si a incorpora in practica clinica recomandarile loroase oferite de expertii care silesc ghidurile clinice, fara sa le accepte orbeste sau printr-o constrangere inadecta.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole
  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024