mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » General
» Conflictele de interese medic - pacient

Conflictele de interese medic - pacient


Share

Actionand spre beneficiul maxim al pacientului, se poate crea un conflict cu interesele proprii ale medicului sau cu interesele unei terte parti, cum ar fi compania de asigurari sau spitalele. Idealul din punct de dere etic este de a considera interesele pacientului ca prevalente. Chiar aparenta unui conflict de interese poate submina increderea in profesie.
INTERESE FINANCIARE in sistemele de ingrijire dirijate, medicii care asigura asistenta primara pot servi ca "portari\" care autorizeaza internarile si trimiterile la specialisti si care pot fi raspunzatori din punct de dere financiar pentru cheltuieli. Desi astfel de interese intentioneaza sa diminueze ineficienta si pierderile, preocuparea etica este daca medicii ar aa permisiunea sa se abtina de la un tratament benefic pentru a reduce costurile. Dimpotriva, medicii au interesul sa ofere mai multa ingrijire decat este indicat, deoarece primesc rambursari ale taxelor pentru servicii, sau pot trimite pacientii spre facilitati medicale in care au instit. Lasand la o parte interesele financiare, medicii trebuie sa recomande tratamentul disponibil care este spre beneficiul maxim al pacientului -nici mai mult, nici mai putin.


REFUZURILE DE ACOPERIRE A CHELTUIELILOR PENTRU PACIENT Utilizarea programelor destinate pentru a reduce actele medicale care nu sunt necesare pot, de asemenea, sa refuze cheltuielile de ingrijire pe care medicul crede ca sunt in beneficiul pacientului. Medicii ar trebui sa informeze pacientii atunci cand un financiar nu a acoperit tratamentul standard si ar trebui sa actioneze ca avocati ai pacientului contestand asemenea refuzuri de acoperire financiara a tratamentului. Pacientii ii pot ruga pe medici sa faca o dare de seama inexacta asupra starii lor, pentru a-i ajuta sa obtina o asigurare de acoperire a tratamentului sau de invaliditate. Aceste dari de seama prin care negresit medicii vor sa ajute pacientii submineaza credibilitatea medicilor si violeaza integritatea lor.
RECOMPENSELE DE LA COMPANIILE FARMACEUTICE Medicii primesc deseori daruri a caror varietate se intinde de la pixuri si caiete pana la gazduiri generoase. Unii se tem ca orice cadou de la o companie farmaceutica il poate face pe medic mai putin obiectiv, poate creste costul asistentei medicale si poate imbraca aspectul unor conflicte de interese. O regula utila consta in luarea in considerare a situatiei in care pacientii ar fi sau nu de acord ca medicii sa accepte asemenea daruri.
RISCURILE PROFESIONALE Unii lucratori din sistemul sanitar, temandu-se de infectii profesionale fatale, refuza sa ingrijeasca persoane infectate cu virusul imunodeficientei umane (HIV) sau cu tuberculoza cu germeni rezistenti la tratamente. Astfel de temeri privind siguranta personala trebuie sa fie bine cunoscute, iar institutiile trebuie sa reduca riscul profesional oferind pregatire adecvata, echipament si supraghere. Medicii trebuie sa ofere ingrijire adecvata, in limitele experientei clinice, in ciuda riscului personal.
ERORI Erorile sunt ineviile in medicina clinica. Ele pot leza serios sanatatea pacientului sau pot necesita modificari substantiale in atitudinea terapeutica. Medicii si studentii se pot teme ca dezvaluirea unor astfel de erori le-ar putea afecta cariera. Fara aceste dezvaluiri, totusi, pacientii nu-si pot intelege situatia clinica sau nu se pot decide in cunostinta de cauza privind ingrijirea ulterioara. In mod similar, medicii implicati in activitatea didactica trebuie sa stie despre erorile celor pe care ii instruiesc, pentru a putea oferi ingrijiri optime si pentru a-i ajuta sa inte din greselile lor.DEPRINDEREA DE MANEVRE CLINICE Deprinderea de abilitati clinice, in special realizarea procedurilor invazi, poate prezenta inconniente sau riscuri pentru pacient. Pentru a asigura cooperarea pacientului, studentii pot sa fie prezentati ca medici sau pacientii pot sa nu fie informati de faptul ca acestia vor efectua dirse proceduri. Asemenea relatari inexacte submineaza increderea, pot conduce la deceptia pacientului si pot determina dificultati ale acestuia in ceea ce priste alegerea informata a tratamentului. Pacientii trebuie informati cine se ocupa de asistenta medicala, ce beneficii si ce neajunsuri pot fi atribuite incepatorilor si cum sunt acestia supervizati. Multi dintre pacienti, atunci cand sunt informati, permit studentilor sa se ocupe de ingrijirea lor.

MEDICII CU PROBLEME DE SANATATE Medicii ezita sa intervina atunci cand colegii lor afectati de abuzul de alcool, de droguri sau de boli psihiatrice sau medicale risca viata pacientului. Totusi, societatea se bazeaza pe controlul pe care un medic il poate exercita asupra altuia. Daca colegii unui medic cu probleme nu iau masuri pentru protejarea pacientului, nimeni altcineva nu poate sa o faca.

SITUATII PROBLEMA ALE DISCIPOLILOR Studentii medicinisti si medicii rezidenti se pot teme ca vor obtine un calificativ slab daca actioneaza in interesul pacientului dand la iala dirse greseli, evitand interpretarea gresita a rolului lor si facand un raport despre colegii lor cu dirse probleme. Discutiile unor asemenea dileme cu medicii mai in varsta pot ajuta invataceii sa-si rifice interpretarea asupra unei situatii si sa obtina sfaturi si asistenta.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole
  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai