mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » General
» Probleme etice suplimentare - confidentialitatea

Probleme etice suplimentare - confidentialitatea


Share

MENTINEREA CONFIDENTIALITATII
Mentinerea confidentialitatii informatiilor medicale respecta autonomia si intimitatea pacientilor, incurajandu-i sa urmeze tratamentul si sa-si discute problemele deschis si impiedica discriminarea. Medicii trebuie sa se fereasca de bresele neprevazute prind confidentialitatea, de exemplu discutiile despre pacienti, in ascensor. Mentinerea confidentialitatii nu este o regula absoluta. Legea poate cere medicilor sa treaca peste confidentialitate in scopul protejarii tertelor parti, de exemplu, medicii trebuie sa raporteze oficialitatilor guvernamentale persoanele cu anumite boli infectioase cum ar fi tuberculoza si sifilisul, ctimele plagilor impuscate si ale olentei si abuzurilor familiale.

DISTRIBUIREA JUSTA A RESURSELOR Distribuirea resurselor limitate ale ingrijirii sanatatii este ineila. in mod ideal, deciziile asupra alocatiilor financiare trebuie sa constituie o politica publica, efectuata cu aportul medicilor. La capatul patului, medicii trebuie in general sa se poarte ca avocatii pacientului, in interiorul limitarilor impuse de societate si de practica medicala solida. Rationamentul ad hoc de catre un anumit medic la capatul patului poate fi nefondat, discriminator si ineficient. in unele cazuri totusi, doi pacienti pot concura pentru aceleasi resurse limitate, cum ar fi timpul medicului, sau un pat in terapie intensiva. Cand apare aceasta situatie, medicii trebuie sa-si imparta timpul si resursele in functie de necesitatile medicale ale pacientului si de probabilitatea prind beneficiile.ASISTENTA PRIVIND PROBLEME ETICE Discutarea problemelor etice complexe cu alti membri ai echipei de ingrijire a sanatatii, cu colegi sau cu comitetul de etica al spitalului clarifica deseori problemele etice si sugereaza caile de imbunatatire a comunicarii si de a face fata emotiilor puternice. Atunci cand se lupta cu probleme etice, medicii pot avea nevoie sa isi reevalueze conngerile fundamentale, sa tolereze nesiguranta si sa-si mentina integritatea, respectand in acelasi timp parerile celorlalti.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai