mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiunile tegumentului
Index » Boli » Afectiunile tegumentului
» Lumina wood

Lumina woodO lampa Wood genereaza radiatie ultravioleta de 360 nm (sau "lumina neagra\") care poate fi utilizata pentru a ajuta evaluarea anumitor afectiuni cutanate. De exemplu, o lampa Wood va determina eritrasma (o infectie intertriginoasa superficiala provocata de Corynebacterium minutissimum) sa prezinte o culoare caracteristica rosu coral, iar leziunile colonizate de Pseudomonas sa apara albastru palid.

Tinea capitis provocata de anumiti dennatofiti ca Microsporum canis sau M. audouini prezinta o fluorescenta galbena. Leziunile pigmentate ale epidermului, cum sunt pistruii, apar accentuate, in timp ce pigmentul dermal, cum apare in hiperpigmentarea postinflamatorie, se sterge sub lumina Wood. Vitiligo apare complet alb sub o lampa Wood si regiuni pana atunci nesuspectate de a fi afectate devin deseori aparente.

O lampa Wood poate de asemenea sa fie utila la evidentierea tinea rsicolor si la recunoasterea maculelor in "frunza de artar\" la pacientii cu scleroza tuberoasa.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor