mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diabetul zaharat
Index » Endocrinologie si metabolism » Diabetul zaharat
» Dieta young pentru diabetul de tip i si de tip 2

Dieta young pentru diabetul de tip i si de tip 2





Corectarea hiperglicemiei, a hipoglicemiei si a diabetului de tip 1 si de tip 2 este un lucru la fel de simplu ca mentinerea echilibrului pH-ului din organism. Daca reduceti in mod semnificativ cantitatea de acizi pe care o primeste si o produce organismul dumneavoastra ca urmare a alimentatiei si a stilului de viata pe care le urmati, ti asigura organismului mediul alcalin de care are nevoie pentru a fi cu adevarat sanatos.
Fie ca acest modul sa se constituie intr-o invitatie oficiala de a va schimba organismul - si viata - pentru totdeauna, cu ajutorul dietei Young. Ea nu este un tratament, ci un mod de viata, un mod de alimentatie, chiar si un mod de gandire. Daca vreti cu adevarat sa scapati de diabet, trebuie sa va schimbati. in multe cazuri, schimbarea este drastica. Doar dumneavoastra puteti spune daca merita. Dar va provoc: puneti un pret pe viata - pe o viata plina de energie si vitalitate autentice, de bucurie, pace, armonie si dragoste. Puteti aa toti banii din lume, dar fara sanatate nu ati nimic.


Cuprins:

General

Zece paşi pÂnă la vindecare - stilul de viata şl alimentaţia În dieta young

Pasul 1: controlul medical

Pasul 2: urmăriti-vă glicemia

Pasul 3: ospăţul cu lichide

Pasul 4: dieta alcalină

Pasul 5: suplimentele

Pasul 9: urmăriţi-vă progresele -


General

sus sus
Acest capitol conturează paşii esenţiali ai dietei Young, deşi dieta, exerciţiile fizice şi suplimentele nutritive vor fi discutate mai detaliat în capitolele următoare. Citind descrierea celor zece paşi spre vindecare, amintiţi-vă că lisus a spus că toate lucrurile devin posibile pentru cel care crede. Aveţi încredere în faptul că singura constantă în viaţă este schimbarea. Atunci când schimbaţi mediul, totul se va schimba în acel mediu nou. Este ca şi cum aţi pune un bulgăre de zăpadă pe masa din bucătărie şi l-aţi privi cum se transformă complet datorită schimbării de mediu: aceşti paşi vă vor permite să fiţi martorii profundei schimbări care se petrece cu dumneavoastră pe măsură ce vă modificaţi mediul intern.

Zece paşi pÂnă la vindecare - stilul de viata şl alimentaţia În dieta young

sus sus
Publicaţia New England Journal of Medicine, o autoritate medicală tradiţională, a declarat că nouă din zece cazuri de diabet de tip 2 ar putea fi preîntâmpinate dacă oamenii ar face mai multă mişcare, ar mânca mai corect, ar renunţa la fumat şi ar adopta o serie de alte comportamente sănătoase. Dar am pentru dumneavoastră planuri şi mai mari. în cazul dietei Young, obiectivul este prevenirea sau chiar combaterea diabetului - inclusiv a diabetului de tip 1.
Componentele principale sunt hidratarea (apă alcalină din belşug), consumul de alimente alcaline, suplimentele alimentare şi exerciţiile fizice (adecvate). întregul program are 10 paşi. Vă voi prezenta aici foarte pe scurt aceşti paşi, ca să aveţi o imagine de ansamblu. Voi intra în detalii în restul capitolului, iar despre unii paşi vom vorbi pe larg în capitole separate:
1. Mergeţi la medic pentru o examinare minuţioasă.
2. Verificaţi-vă zilnic nivelul glicemiei.
3. Ţineţi un post de 14 zile cu lichide.
4. Urmaţi o dietă alcalină.
5. începeţi un program de suplimente nutritive.
6. Beţi băutura verde.
7. Faceţi zilnic exerciţii fizice (adecvate).
8. Controlaţi-vă nivelul de stres.
9. Urmăriţi-vă progresele.
10. Adoptaţi o atitudine pozitivă.

Povestea lui Arthur
Am fost diagnosticat cu diabet de tip 1 imediat după ce am împlinit nouă ani, \' aşa că am peste douăzeci de ani de experienţă în modul de a mă confrunta cu această boală. Nimic nu m-a pregătit pentru rezultatele incredibile pe care le-am obţinut cu dieta Young şi nici pentru timpul scurt în care le-am obţinut. Am constatat o scădere spectaculoasă a nevoii de insulina şi a nivelului glicemiei când am început dieta, prin postul cu lichide. După ce l-am terminat, am continuat să-mi reduc treptat doza de insulina, căci organismul meu avea nevoie de tot mai puţină insulina artificială. în prezent, folosesc cu 80% mai puţină insulina decât la începutul dietei.
Şi asta nu e totul. Sunt deosebit de mulţumit de dovezile care-mi arată că, pe lângă faptul că înving diabetul, înving şi toate efectele secundare ale glicemiei scăpate de sub control şi ale nivelului de insulina.

Am scăpat nu doar de | mult-detestaţii "colăcei" din jurul mijlocului, ci şi de cele vreo 23 de kilograme care-i însoţeau. Custurile mele s-au schimbat şi acum nu-mi vine să cred ce delicioase sunt legumele şi mirodeniile. în plus, nu mai am pofta aceea teribilă de dulciuri. Nivelul colesterolului meu s-a îmbunătăţit. Vederea mea e mai bună.
în plus, acum îmi este uşor să mă dau jos din pat dimineaţa şi am energie din belşug toată ziua. Alergia şi infecţiile nazale constante au dispărut. Tot aştept să-mi apară herpersul din jurul buzelor care m-a supărat sporadic din adolescenţă, dar nu mai apare. Nu mai răcesc la fiecare pas.
Pentru mine, dieta Young a fost cu adevărat un miracol.

Pasul 1: controlul medical

sus sus
Prima oprire trebuie să fie la cabinetul medicului de familie, pentru un consult clinic minuţios şi o amanmeză la fel de minuţioasă. Asociaţia Americană de Diabetologie recomandă ca toţi adulţii peste patruzeci şi cinci de ani să fie testaţi pentru diabet, dar eu sfătuiesc pe toată lumea să facă un control, în special dacă există unele dintre simptomele însoţitoare. Testul principal este verificarea glicemiei pe nemâncate, adică o analiză de laborator a sângelui după cel puţin opt ore de la ultima masă. O valoare de 110mg/dl sau mai mică este considerată normală; dacă vă încadraţi aici, indicaţiile Asociaţiei vă recomandă să vă verificaţi glicemia o dată la trei ani. Dacă rezultatele se situează între 110 şi 125 mg/dl, înseamnă că vă pândeşte riscul de a face diabet. Dacă aveţi valori peste 126 mg/dl, aţi obţinut diagnosticul oficial de diabet.
Toţi cei care au simptome de prediabet trebuie să facă şi un test de toleranţă la glucoza. întâi vi se recoltează sânge după cel puţin opt ore de la ultima masă, pentru a se stabili valoarea de referinţă a glicemiei.

Apoi vi se dă să beţi o soluţie de apă îndulcită (eu vă recomand una pe care s-o preparaţi singur: combinaţi 340 grame de apă distilată, 40 grame de zahăr şi un gram de potasiu), iar după jumătate de oră vi se face din nou analiza sângelui, cu repetare după 45 de minute şi apoi după alte 20 de minute. (Vezi mai jos cum se interpretează valorile obţinute).
Diabetul nu afectează numai glicemia; efectele sale se fac simţite în întregul organism. Fiecare om ar trebui să-şi supravegheze starea generală de sănătate, acest lucru fiind cu atât mai important când există o ameninţare concretă la adresa ei, precum diabetul. Aşa că se impune un examen fizic general. Acesta trebuie să includă măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, frecvenţa respiraţiei, temperatura, vederea, auzul, nasul şi gâtul (inclusiv glanda tiroidă). Trebuie să vă intereseze şi rezultatele următoarelor teste de laborator:
. Hemoleucograma completă măsoară numărul diferitelor tipuri de celule sanvgine, în special hematiile şi leucocitele. Un număr crescut de leucocite indică un nivel crescut de transmutări biologice, precum ciupercile parazite şi bacteriile, precum şi deşeurile acide produse de acestea. Un număr scăzut de hematii indică o dietă bogată în alimente acide şi prea săracă în alimente alcaline, în special legume şi sucuri verzi, şi o aciditate rezultantă în cei peste 8 m de intestin, în special în vilozităţile intestinale, unde se formează hematiile.

. Profilul biochimic standard include o baterie de 12 până la 25 de indicatori ai sănătăţii, printre care enzimele hepatice, ureea sangvină, creatinina, fosfataza alcalină, calciul şi sodiul. Potasiul are o importanţă crucială pentru menţinerea pH-ului la nivelul de 7,365, deci medicul va dori să verifice dacă aveţi o cantitate suficientă: 4,5-5,5 mEq/l. Magneziul reduce aciditatea şi menţine temperatura corpului. Nivelul scăzut ale concentraţiei de magneziul din hematii indică o lipsă a legumelor verzi din alimentaţie. Valoarea trigliceri-delor vă va spune cum staţi cu magneziul. Valorile normale ale trigliceridelor se situează între 90 şi 110 mg/dl, iar nivelul crescut înseamnă o concentraţie scăzută de magneziul. De asemenea, nivelul scăzut al fosfatazei alcaline indică deficit de magneziu. Valorile normale pentru bărbaţi sunt între 90-239 u/l; pentru femeile sub patruzeci şi cinci de ani, valorile normale sunt între 76-196u/l, iar pentru femeile peste patruzeci şi cinci de ani, între 87-250 u/l. Copiii au în mod normal un nivel de trei ori mai mare decât adulţii.
. Profilul lipidelor măsoară concentraţia de substanţe grase -a lipidelor - din sânge, anume colesterolul HDL şi LDL, precum şi colesterolul total şi trigliceridele. O valoare mare a colesterolului LDL indică un sistem hiperacid.

. Testul peptidei C serice măsoară nivelul peptidei C, proteină produsă de celulele beta ale pancreasului ori de câte ori produc insulina. Aşadar, concentraţia peptidei C din sânge este un indicator al cantităţii de insulina produse. Persoanele cu diabet de tip 1 au concentraţie 0, iar cele cu diabet de tip 2 moderat sau rezistenţă la insulina se situează de obicei în limitele "normale" sau le depăşesc. O concentraţie crescută indică hiperreactivitatea celulelor beta la creşterile glicemiei.
. Testul homocisteinei măsoară concentraţia unui aminoacid (homocisteina) care tinde să crească la persoanele cu diabet, ca şi la cele al căror organism este prea acid.
. Profilul de risc pentru tromboză evaluează dacă aveţi sau nu tendinţa de a produce cheaguri de sânge în mod necorespunzător, situaţie ce poate să apară în cazul acidităţii
crescute datorată concentraţiei crescute de glucide din sânge. Asta se întâmplă din cauza acizilor, care se comportă ca un fel de "clei" molecular, determinând celulele să se lipească unele de altele - chiar dacă acest lucru afectează circulaţia normală a sângelui.
Un profil al riscului renal, prin angiografie sau tomografie renală, evaluează riscul de boli sau disfuncţii renale, un alt efect secundar posibil al anilor de hiperaciditate a organismului.

Testarea pH-ului urinei şi al salivei, precum şi testarea pH-ului sangvin vă pot alerta dacă valorile nu se încadrează în limitele normale (6,8 - 7,2 şi respectiv 7,365). Valorile crescute ale pH-ului indică aciditate în ţesuturi, datorată încercărilor organismului de a menţine echilibrul pH-ului evacuând excesul de acizi în ţesuturi, ca să se ocupe de el sistemul limfatic. Un pH scăzut al sângelui indică, desigur, acizi în sânge.
Testul Ale al hemoglobinei (sau HgbAlc, HbA1c sau testul glicohemoglobinei) măsoară cantitatea de glucoza (zahăr) care se prinde de hematii. Testul oferă o estimare a numărului mediu de molecule de hemoglobina care conţin glucoza pe durata vieţii unei hematii (120 zile). Priviţi acest test ca pe o medie a nivelurilor glicemiei în acea perioadă de timp. Valoarea normală este, în general, de circa 4-6%, aşa că în-trebaţi-l pe medic în ce interval vă situaţi. De obicei, se consideră că nivelul de până la 7% este acceptabil, dar 8% sau mai mult înseamnă diagnosticul de diabet. Pacienţii cu diabet trebuie să facă testul A1c al hemoglobinei o dată la trei luni. Toţi ar trebui să facă acest test, fie şi numai ca valoare de referinţă.

Persoanele cu diabet trebuie, în plus, să facă regulat examene neurologice, care să testeze sensibilitatea la nivelul tălpilor şi al degetelor de la picioare, reflexele membrelor şi ale ochilor, memoria de scurtă durată şi forţa musculară. De asemenea, ar trebui să facă un examen oftalmologie minuţios odată la doi ani, consultaţii stomatologice frecvente, precum şi examinarea regulată a tălpilor de către un medic specialist.
VINDECAREA ULCERAŢIILOR DE LA NIVELUL TĂLPILOR
Ulceraţiile din zona tălpilor, care apar ca urmare a circulaţiei defectuoase şi deteriorării nervilor, sunt un efect secundar frecvent ale diabetului. Urmând dieta Young, veţi reuşi să le vindecaţi şi/sau să le preveniţi. Dacă aveţi deja ulceraţii, încercaţi să vă înmuiaţi tălpile într-o soluţie alcalină de bicarbonat de sodiu (praf de copt) sau dorit de sodiu.

Pasul 2: urmăriti-vă glicemia

sus sus
Dacă aveţi diabet, trebuie să vă supravegheaţi zilnic nivelul glicemiei, dar nu numai din motivele obişnuite pe care vi le spune medicul. Dacă vă urmăriţi atent glicemia în timp ce urmaţi dieta Young, veţi constata că nivelul acesteia scade semnificativ, ceea ce influenţează cantitatea de insulina de care aveţi nevoie. Nu fiţi surprinşi dacă necesarul de insulina va scădea cu peste 50% în primele 72 de ore de dietă săracă în carbohidraţi şi proteine şi bogată în grăsimi benefice precum dieta Young. Şi pacienţii cu diabet de tip 2 sau cu diabet gestaţional obţin avantaje de pe urma testării regulate a glicemiei.
Asociaţia Americană de Diabetologie oferă următoarele repere pentru interpretarea valorilor glicemiei:
Testaţi-vă glicemia înainte de fiecare masă, la o oră sau două după masă, înainte de a merge la culcare şi, dacă aveţi diabet de tip 1, la ora 2 sau 3 dimineaţa. Ideal, valorile glicemiei ar trebui să arate cam aşa: 80 mg/dl pe stomacul gol, 130 mg/dl la jumătate de oră după masă, 110 mg/dl după alte 45 minute şi 100 mg/dl după alte 20 minute, după care revine repede la valoarea 80. în tabelul de mai jos sunt prezentate comparativ rezultatele în caz de diabet sau de prediabet.

Este de dorit să vă testaţi glicemia mai frecvent atunci când vă simţiţi rău, dacă bănuiţi o scădere a glicemiei, înainte de a vă urca la volan dacă sunteţi sub tratament cu insulina sau antidiabetice orale, atunci când faceţi activităţi fizice, dacă aveţi reacţii frecvente la insulina peste noapte, dacă vă treziţi cu valori foarte mari ale glicemiei, atunci când vă modificaţi tratamentul cu insulina,
atunci când slăbiţi sau vă îngrăşaţi, când credeţi că sunteţi însărcinată sau vă gândiţi să aveţi un copil, atunci când glicemia dumneavoastră a oscilat între valori periculos de crescute şi de scăzute şi/sau când urmaţi un tratament intensiv cu insulina.
Cele două metode disponibile pentru testarea glicemiei sunt glucometrul şi bandeletele de culoare pentru glucoza. Glucome-trele sunt dispozitive electronice pe bază de baterii, care au dimensiuni variind între cele ale unui stilou şi cele ale unui calculator de buzunar şi care cântăresc câteva zeci de grame.

Puneţi o picătură de sânge pe o bandeletă din hârtie şi introduceţi-o în dispozitiv; acesta va afişa o cifră. Bandeletele de culoare sunt fâşii din plastic subţire care au două mici pătrate colorate. Când puneţi o picătură de sânge pe pătratele colorate, acestea îşi schimbă culoarea, în funcţie de cantitatea de zaharuri din sânge. Puteţi identifica intervalul în care se situează glicemia dumneavoastră comparând culoarea de pe bandeletă cu o scală de culori, în acest fel nu veţi obţine o valoare exactă, ci o evaluare de tipul "scăzută", "acceptabilă" sau "prea mare". Orice glucometru sau bandeletă de culoare vă va oferi o evaluare corectă a glicemiei, dacă urmaţi atent instrucţiunile.

Pasul 3: ospăţul cu lichide

sus sus
Pentru a face cea mai dramatică schimbare a vieţii şi a sănătăţii dumneavoastră şi pentru a obţine maximul de beneficii de pe urma dietei Young, ar trebui să începeţi cu un "ospăţ cu lichide" cu durata de 14-21 zile. Gândiţi-vă la el ca la curăţenia de primăvară. Ideea ospăţului cu lichide sau curăţăriii este aceea de a vă scăpa organismul de excesul de acizi acumulaţi în anii de alimentaţie deficitară, bogată în zaharuri, de a vă scăpa de microorganismele negative şi de deşeurile toxice ale acestora, de a vă detoxifia sângele şi ţesuturile, de a normaliza glicemia şi de a începe procesul de vindecare a pancreasului. De asemenea, el vă va normaliza digestia şi metabolismul, ajutându-vă să regăsiţi un pH echilibrat.
Un alt motiv pentru care spunem că acest regim este o curăţare va deveni evident atunci când îl veţi simţi pe propria piele: el are un efect laxativ (şi exact asta e de dorit). Deşeurile acide din organism dispar de la sine, ca bătând din palme; organismul trebuie să le expulzeze. Până când vedeţi cum reacţionează organismul dumneavoastră la ospăţul cu lichide, faceţi în aşa fel încât să aveţi o baie în apropiere - unii oameni vor avea nevoie de şase până la zece vizite la toaletă pe zi.

Durata exactă a fazei ospăţului cu lichide variază de la persoană la persoană, în funcţie de nevoile organismului şi de felul sau cum reacţionează la acest regim. De obicei, după două săptămâni veţi fi gata să combateţi diabetul, dar durata optimă este de trei săptămâni.
Atenţie, nu este vorba despre post negru! Veţi putea mânca oricât de mult şi oricât de des veţi dori. Vă invit să mâncaţi atât cât să fiţi satisfăcut, nu îndopat. Ideea este de a mânca în principal legume de culoare verde şi, în această etapă de început, într-o formă lichidă - supe-creme, sucuri sau shake-uri. Veţi avea în meniu şi câteva legume care nu sunt verzi: roşii, lămâi, ardei gras, jicama (un fel de cartof mexican) şi uleiuri sănătoase.
Dacă aveţi senzaţii dureroase de foame, nu uitaţi că primele sunt de obicei cele mai puternice; în cele din urmă, vor înceta şi s-ar putea chiar să simţiţi un val de energie ca urmare a ingerării de alimente şi băuturi alcaline.

Trebuie să beţi cel puţin patru litri de băutură verde pe zi, inclusiv (sau pe lângă) un litru de apă pură şi patru pahare de 220 ml de suc proaspăt din legume verzi (diluat cu zece părţi apă), încercaţi să faceţi suc din castravete, napi, broccoli, ţelină, lăptuci, varză de Bruxelles, bame, pir, germeni de orz, creson, pătrunjel, varză albă, spanac şi germeni de lucerna. Dacă aveţi glicemia scăzută, puteţi adăuga puţin suc de morcovi sau de sfeclă, dar ţineţi minte că aceste legume au conţinut crescut de zahăr, care se concentrează prin stoarcere, aşa că utilizaţi-le numai când aveţi nevoie şi evitaţi-le categoric atunci când aveţi hiperglicemie.
Acesta e "ospăţul". Se numeşte "cu lichide" pentru că tot ce consumaţi în această primă fază este lichid sau piure. Astfel, organismul are nevoie de foarte puţină energie pentru digestie. în mod normal, utilizăm mai mult de jumătate din cantitatea zilnică de energie în procesul digestiei. Stopând această pierdere de energie pentru un timp, organismul va putea s-o folosească pentru regenerarea celor 75 de mii de miliarde de celule. Substanţele nutritive din alimentele sub formă de piure sau suc devin de 20 de ori mai accesibile pentru organism. Totodată, corpul primeşte multă apă.

în continuare, urmează programul tipic al unei zile de ospăţ cu lichide, plus un plan de meniu, ca ghid pentru aceste două sau trei săptămâni de început. Veţi găsi informaţii mult mai detaliate despre alimente şi apă în capitolul 7, despre suplimente în capitolul 8, iar în capitolul 10 vă vom oferi reţetele culinare de care aveţi nevoie. Dar, în general, iată cum arată o zi tipică pentru această dietă:
7 AM (sau la trezire)
1-1,5 I de băutură verde cu pulpă sau strecurată Suplimente
8 AM
Supă Suplimente
9 AM
Suplimente
9 AM - prânz
1-1,5 I de băutură verde
10 AM Suplimente
11 AM Suplimente
1 PM
Supă
Suplimente 2-5 PM
1-1,5 I de băutură verde
Suplimente 6PM
Supă

Suplimente 7-9 PM
1-1,5 I de băutură verde sau apă distilată cu clorit de sodiu
şi lămâie
Suplimente
Puteţi modifica acest plan în funcţie de programul dumneavoastră zilnic. Luaţi suplimentele sub formă de capsulă la masă, iar pe cele lichide, înainte de masă. Toate supele trebuie pasate în mixer sau cu ajutorul robotului de bucătărie. Dacă vi se face foame pe parcursul zilei, puteţi consuma mai multă supă sau mai multă băutură verde. Puteţi, de asemenea, să faceţi suc strecurat din legume proaspete (nu morcovi sau sfeclă în această fază, deoarece conţin mult zahăr - cu excepţia cazului în care aveţi glicemia scăzută). Găsiţi reţete pentru băuturi şi shake-uri în capitolul 10. Puteţi obţine un maximum de efect alcalinizant al sucului strecurat de legume verzi diluându-l astfel: o parte suc şi zece părţi apă distilată, plus cinci picături de dorit de sodiu sau silicat de sodiu. După cum veţi vedea când vom ajunge la capitolul 9, va trebui vă programaţi şi o perioadă de timp zilnică pentru exerciţii fizice.
Fiecare zi urmează reperele generale de mai sus, rotindu-se supele şi shake-urile dimineaţa, la prânz şi seara, după cum urmează:

Ziua 1
Supă-cremă de broccoli Supă Popeye Supă vindecătoare Ziua 2
Super-shake verde "AvoRado Kid" Cazpacho Madrid (din Dieta Young) Supă AsparaZincado Ziua 3
Supă de ţelină
Cazpacho Madrid (din Dieta Young)
Supă AsparaZincado
Ziua 4
Supă-cremă de legume; în timpul ospăţului cu lichide utilizaţi o ceaşcă şi jumătate de lapte de migdale proaspăt în loc de tofu)
Supă falsă de mazăre (din Dieta Young) Supă Minetrone (din Dieta Young)
Ziua 5
Supă de ţelină/conopidă
Supă cu bucăţi de legume (din Dieta Young)
Supă-cremă de broccoli (din Dieta Young)
Ziua 6
Supă Popeye
Supă vindecătoare
Super-shake verde "AvoRado Kid"

Ziua 7
Supă-cremă de broccoli Supă Minestrone (din Dieta Young) Cocteil "Puterea verde" (din Dieta Young; în timpul ospăţului cu lichide, înlocuiţi sfecla cu ţelină sau castravete)
Ziua 8
Supă de broccoli/ conopidă Gazpacho Madrid (din Dieta Young) Super-shake verde "AvoRado Kid"
Ziua 9
Supă verde de crudităţi Supă-cremă de broccoli Supă vindecătoare
Ziua 10
Supa Popeye
Supă de ţelină/conopidă
Supa-cremă de legume; în timpul ospăţului cu lichide,
folosiţi o ceaşcă şi jumătate de lapte de migdale în loc
de tofu)
Zilele 11-21
Repetaţi ciclul, începând cu ziua 1.
Repet, puteţi personaliza acest regim după gust, dacă este necesar. Succesiunea preparatelor nu are nimic magic, aşa că nu e nicio problemă dacă vreţi să consumaţi un anumit preparat favorit în fiecare dimineaţă sau dacă nu folosiţi o reţetă care nu vă place sau utilizaţi numai legumele pe care le aveţi la îndemână.

Pasul 4: dieta alcalină

sus sus
în capitolul 7, vom aborda amănunţit acest subiect, aşa că pe moment vreau doar să vă recomand un plan de alimentaţie sărac în carbohidraţi şi proteine, dar bogat în grăsimi benefice. Caracteristicile alimentelor pe care le puteţi mânca fără restricţie şi ale celor pe care trebuie să le evitaţi vor fi detaliate în capitolul următor. La fel ca în cazul ospăţului cu lichide, atâta timp cât vă menţineţi în parametrii alimentelor alcaline, puteţi mânca oricât de mult şi oricât de des doriţi. Nu trebuie să vă fie niciodată foame. Dar mâncaţi puţin şi des (cel puţin şase mese), în loc de trei mese îmbelşugate pe zi. Puţin şi des este deseori mai bine decât mult şi rar.
Dieta Young este, de fapt, un plan pentru toată viaţa - mai mult un stil de viaţă decât o simplă dietă. Nu puteţi învinge diabetul urmând sfaturile din această carte şi apoi revenind la stilul de viaţă şi alimentaţia dinainte - decât dacă vreţi ca diabetul să reapară.

Dar cred că, după ce veţi vedea cât de bine vă simţiţi într-un corp cu adevărat sănătos, nu veţi dori să vă întoarceţi la vechiul stil.
Acest plan este conceput să vă schimbe întreaga viaţă, iar dieta Young va deveni un lucru pe care-l veţi face în mod firesc, fără a trebui să vă gândiţi. Totuşi, ar trebui să începeţi cu o abordare mai structurată. Ea constă în dieta Young oficială, un program de 12-16 săptămâni. E nevoie de trei-patru luni pentru a vă învăţa celulele cu un nou mod de viaţă. Ca să nu mai spunem că şi dumneavoastră trebuie să învăţaţi un nou mod de a vă hrăni, de a gândi şi de a trăi. Nimic nu se întâmplă peste noapte. Este un proces, nu un eveniment singular.

Pasul 5: suplimentele

sus sus
în capitolul 8 veţi găsi tot ce trebuie să ştiţi despre folosirea suplimentelor alimentare - vitamine, minerale, săruri şi plante -în cadrul dietei Young pentru combaterea diabetului. Utilizarea corectă a suplimentelor vă va ajuta să parcurgeţi procesul de schimbare, să vă purificaţi organismul şi să vă construiţi celule noi, sănătoase. Suplimentele vor ajuta la neutralizarea, legarea şi eliminarea acizilor, la retransformarea bacteriilor şi a ciupercilor parazite în microzime utile, aducând în organism, pe cale naturală, o stare de armonie şi echilibru interior.

PASUL 6: E UŞOR SĂ BEI SUC VERDE
în următorul capitol, vom vorbi mai pe larg despre importanţa hidratării constante a organismului cu apă din belşug - apă sănătoasă - şi "băutură verde". Majoritatea oamenilor are nevoie de cel puţin 4 litri de băutură verde în fiecare zi. Eu recomand un litru pe zi pentru fiecare 13 kg din greutatea corporală. Acest lucru are o importanţă critică, deoarece permite organismului să elimine deşeurile acide şi face mediul intern mai alcalin, permiţându-i să se vindece şi să se regenereze.

PASUL 7: EXERCIŢIILE FIZICE
Pentru a vă păstra celulele sănătoase şi organismul alcalin, aveţi nevoie de exerciţii fizice zilnice şi, totuşi, efortul fizic poate determina creşterea acidităţii organismului. Secretele exerciţiilor fizice corecte sunt dezvăluite în capitolul 9. Vestea bună este că e nevoie de doar 15 minute pe zi ca să vă puneţi în mişcare întregul corp, astfel încât să stimulaţi circulaţia sangvină, să reduceţi glicemia, să eliminaţi acizii din organism şi să deveniţi mai puternic, mai flexibil şi, în esenţă, mai sănătos.

PASUL 8: CONTROLATI-VÂ NIVELUL DE STRES
Trăirile afective - bune, rele sau indiferente - au un impact major asupra echilibrului pH-ului şi a nivelului glicemiei. Psihicul vă poate influenţa fiziologia, după cum şi fiziologia influenţează psihicul.
în situaţiile de stres, inclusiv stresul unor trăiri negative puternice precum furia, tristeţea şi frica, glandele suprarenale eliberează adrenalină, hormonul care pregăteşte organismul pentru luptă sau fugă, pentru a vă menţine nivelul de energie. Adrenalina dă organismului semnalul pentru creşterea glicemiei, fapt ce transmite pancreasului să elibereze mai multă insulina pentru a lega glucoza şi a o transporta la celule, pentru obţinerea energiei. întregul mecanism este unul pozitiv, menit să furnizeze o explozie de energie cu ajutorul căreia să puteţi ieşi din situaţiile problematice, însă, dacă stresul continuă fără oprire, glandele suprarenale ajung la extenuare şi nu veţi mai avea resurse la care să apelaţi pentru a face faţă greutăţilor.

Celulele organismului se vor descompune pentru a elibera glucidele necesare pentru a satisface cererile de energie, iar organismul va deveni, ca urmare, din ce în ce mai acid şi veţi intra în cercul rezistenţei la insulina, al hipoglicemiei şi hi-perglicemiei, având probabil unul sau mai multe simptome grăitoare (ameţeală, dureri în diferite părţi ale corpului, dureri de cap, tulburări digestive) şi, în cele din urmă, diabet.
Avem cu toţii parte de stres în viaţa de zi cu zi, în măsură mai mare sau mai mică, şi de multe ori gestionarea lui e un lucru uşor de zis şi greu de făcut. Celor cărora caută ajutor pentru a învăţa cum să gestioneze stresul le recomand cartea Practicing the Power of Now (Puterea prezentului în exerciţii concrete), de Eckhart Toile.
Ca să vedeţi doar un exemplu despre legătura dintre dispoziţie şi diabet, să ne gândim la studiul recent efectuat în Japonia, care a demonstrat că diabeticii metabolizează mai bine glucoza ingerată dacă au avut o dispoziţie bună în timp ce au mâncat. Participanţii la studiu care mâncau vizionând în acelaşi timp o comedie au avut, după masă, o glicemie mai mică decât cei care au audiat o prelegere plictisitoare - fapt valabil atât pentru cei cu diabet de tip 2, cât şi pentru cei fără diabet. Cercetătorii au avansat ipoteza că râsul poate reduce glicemia deoarece măreşte consumul de energie sau pentru că râsul influenţează sistemul neuroendo-crin, care controlează nivelul glicemiei.

Pasul 9: urmăriţi-vă progresele -

sus sus
Poate fi greu să vedeţi cât de departe aţi ajuns dacă pierdeţi din vedere punctul de plecare, ca să nu mai vorbim despre detaliile drumului parcurs. însemnările consecvente sunt foarte importante în lupta dumneavoastră împotriva diabetului. Vă recomand să ţineţi un jurnal zilnic.
Pentru început, notaţi-vă toate valorile glicemiei, pentru a observa eventualele tipare şi pentru a vedea cum se stabilizează, mulţumită eforturilor dumneavoastră. Asta vă va oferi o motivare constantă pentru a urma în continuare programul. De asemenea, notaţi ceea ce mâncaţi şi ceea ce beţi, precum şi suplimentele alimentare pe care le luaţi, pentru a putea împărtăşi medicului aceste informaţii şi pentru a vedea cum se corelează cu nivelul glicemiei.
în plus, dacă vreţi să ţineţi un jurnal ca modalitate de gestionare a stresului {vezi mai jos), poate veţi dori să-l adăugaţi la restul informaţiilor. Veţi fi surprinşi să constataţi că puteţi găsi corespondenţa între dispoziţia sufletească şi stres, pe de o parte, şi gli-cemie, pe de altă parte.
Printre altele, o bună evidenţă vă va permite să vedeţi cât de bine şi de repede sunt răsplătite eforturile dumneavoastră. Mulţi dintre pacienţii mei au trebuit să reducă doza de insulina necesară cu până la 50% chiar în primele 72 de ore.

PASUL 10: PUTEREA GÂNDIRII POZITIVE
Succesul în vindecarea diabetului va depinde în mare măsură de capacitatea dumneavoastră de a vă păstra o atitudine pozitivă. Gândurile şi trăirile afective sunt foarte puternice şi numai dumneavoastră puteţi să le controlaţi. Gândurile şi emoţiile pozitive
ajută la menţinerea armoniei şi homeostaziei interne, atât în plan fizic, cât şi psihic, pe când cele negative stimulează descompunerea celulelor, eliberarea glucozei şi acumularea de acizi în exces. Cea mai bună cale de a rămâne echilibrat emoţional (şi alcalin la nivel fizic) este concentrarea asupra momentului prezent, asupra a ceea ce trăiţi acum, asupra a ceea ce se întâmplă acum. încercaţi să nu trăiţi în trecut sau în viitor şi preţuiţi clipa prezentă. Gândurile pozitive, cuvintele pozitive şi faptele bune vă energi-zează şi vă alcalinizează organismul.

în plus, s-ar putea să aveţi nevoie de o atitudine pozitivă pentru a respecta acest program, cel puţin la început. Schimbarea nu este uşoară niciodată, iar dieta Young înseamnă reconstrucţie capitală. Mai ales începutul ospăţului cu lichide poate fi dificil, deoarece organismul se curăţă de o mare cantitate de deşeuri toxice acumulate. Dar cred că veţi constata că programul vă oferă în scurtă vreme motive de gândire pozitivă, pe măsură ce veţi simţi succesul în adâncul fiinţei. Schimbarea se petrece la un nivel atât de profund şi într-o manieră atât de cuprinzătoare, încât vă va oferi toate argumentele de care aveţi nevoie pentru a vă convinge de justeţea căii pe care aţi pornit. în scurt timp, nu veţi mai avea nevoie să faceţi eforturi conştiente de a gândi pozitiv: caracterul pozitiv al procesului va deveni evident pentru toţi cei din jur şi, ca rezultat, veţi gândi pozitiv în mod firesc.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai