mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diabetul zaharat
Index » Endocrinologie si metabolism » Diabetul zaharat
» Diagnostic - diagnosticul diabetului

Diagnostic - diagnosticul diabetului







DIAGNOSTIC Diagnosticul diabetului simptomatic nu este dificil. Cand un pacient se prezinta cu semne si simptome ce pot fi atribuite unei diureze osmotice si se depisteaza hiperglicemia, diagnosticul este irevocabil. Exista, de asemenea, putine cazuri de pacienti asimptomatici care au concentratii persistent crescute ale glucozei plasmatice a jeun. Probleme se ridica la pacientul asimptomatic care, pentru un motiv sau altul, este considerat a fi un potential diabetic, dar care are o concentratie plasmatica normala a glucozei a jeun. Asemenea pacienti sunt adesea supusi unui test oral de toleranta la glucoza si, daca se gasesc valori anormale, ei sunt diagnosticati ca avand toleranta alterata la glucoza sau diabet. Exista un mic semn intrebare: daca toleranta normala la glucoza este o marturie puternica impotriva prezentei diabetului, deoarece valoarea predictiva a unui test pozitiv este mai putin certa. Multe marturii sugereaza ca testul standard de toleranta orala la glucoza supradiag-nosticheaza diabetul, probabil deoarece o diversitate de stresuri pot produce un raspuns anormal. Mecanismul operativ se crede a fi descarcarea de epinefrina. Epinefrina blocheaza secretia insulinei, stimuleaza eliberarea glucagonului, activeaza glicogenoliza si impiedica actiunea insulinei in tesuturile tinta, astfel incat productia hepatica de glucoza este crescuta, iar capacitatea de a raspunde la o incarcare exogena cu glucoza este scazuta. Chiar anxietatea aparuta in timpul punctiei venoase poate genera suficienta epinefrina pentru a produce un test anormal. Bolile concomitente, dieta inadecvata si lipsa de exercitiu fizic de asemenea contribuie la rezultate fals pozitive.Intr-o incercare de a se ocupa cu aceste probleme, National Diabetes Data Group of the National Institutes of Health a prevazut in 1979 criteriile rezuite pentru diagnosticarea diabetului:



1. Dupa post (peste noapte): Concentratia glucozei plasmatice venoase >7,8 mmol/1 (140 mg/dl) in cel putin doua ocazii separate1.
2. Dupa ingestia a 75 g de glucoza: Concentratia glucozei in plasma venoasa >11,1 mmol/1 (200 mg/dl) la 2 ore si la cel putin inca o alta determinare in timpul celor 2 ore de test; adica doua valori > 11,1 mmol/1 (200 mg/dl) trebuie obtinute pentru diagnostic.
Daca valoarea la 2 ore este intre 7,8 si 11,1 mmol/1 (140 si 200 mg/dl) si o alta valoare din timpul celor 2 ore de test este egala sau mai mare decat 11,1 mmol/1 (200 mg/dl), este sugerat un diagnostic de "toleranta alterata la glucoza\". Interpretarea ar fi aceea ca persoanele din aceasta categorie au risc crescut pentru dezvoltarea hiperglicemiei "a jeun\" sau a diabetului simptomatic, fapt ce nu se poate prevedea in cazuri indiduale.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai