mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Diabetul zaharat
Index » Endocrinologie si metabolism » Diabetul zaharat
» Prevalenta

Prevalenta


Share

Prevalenta diabetului este dificil de determinat, deoarece au fost folosite in diagnostic standarde variate, dintre care multe nu mai sunt acceptate. Folosind hiperglicemia "a jeun\" ca standard diagnostic prevalenta in Statele Unite este probabil de 1-2%. Folosind datele din National Health Interview Surys a fost estimat un procent de 3,1 in 1993; National Diabetes Data Group, utilizand raspunsul la testul oral de toleranta cu 75 g glucoza ca si criteriu de diagnostic, a estimat prevalenta diabetului la 6,6%, 11,2% din populatie avand toleranta alterata la glucoza. Aceste cifre sunt aproape cert prea mari. Majoritatea pacientilor diagnosticati cu toleranta alterata la glucoza ori diabet pe baza testul oral de toleranta la glucoza, cand sunt urmariti in timp, nu dezvolta niciodata hiperglicemie a jeun sau diabet simptomatic. De exemplu, intr-un program masiv de screening (mai mult de 300.000 subiecti) in Cleland, Ohio, numai 31% din persoanele cu valori ale glucozei la 2 ore de 10 mmol/1 (180 mgldl)sau mai mari, la testul de toleranta la glucoza, au dezvoltat diabet clar dupa 5 ani. Alte studii confirma tendinta provocarilor orale cu glucoza de a fi imprecise in predictia sau diagnosticul diabetului - de aici estimarile de 1-2 procente prevalenta folosite in text. Concluzii similare au fost atinse in Suedia, unde a fost raportata o prevalenta de 1,5%. Estimarile pentru diabetul insulino-dependent sunt mai precise decat pentru forma non-insulino-dependenta, deoarece cei mai multi pacienti sunt diagnosticati dupa aparitia brusca a simptomelor. In Anglia, prevalenta tipului 1 de boala a fost estimata a fi de 0,22% pana la 16 ani, iar un studiu in Statele Unite a sugerat o prevalenta de 0,26% pana la 20 ani. Daca prevalenta diabetului este de aproximativ 2%, rezulta ca DZNID este de 7-8 ori mai frecnt decat DZID. Frecnta relativa a diabetului insulino-dependent fata de diabetul non-insulino-dependent variaza cu varsta, fiind mai mare daca este studiata o populatie tanara si mai mica la grupe de varsta mai avansate. Prevalentele citate se refera la populatia ca intreg. Anumite subgrupuri au rate diferite. De exemplu, mai mult de 40% de indieni Pima, in Statele Unite, au DZNID tip 2.


S-a sustinut ca persoane cu diabet asimptomatic, nediagnosticat, pot dezvolta complicatii in ciuda absentei hiperglicemiei a jeun. Aceasta a condus la sugestia unui screening pe scara larga cu testele de toleranta la glucoza. Pentru motile redate mai sus, acest lucru pare a fi inutil.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai