mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Boli cu transmitere sexuala
Index »Boli infectioase » Boli cu transmitere sexuala
» Epididimita

Epididimita


Share



Epididimita acuta este aproape totdeauna unilaterala si trebuie diferentiata de torsiunea de testicul, tumora sau traumatism. Torsiunea, o urgenta chirurgicala, survine de obicei in a doua sau a treia decada a vietii si este sugerata de un episod dureros subit, ridicarea testiculului in sacul scrotal, rotirea epididimului dintr-o pozitie posterioara in una anterioara si absenta fluxului sanguin la examenul Doppler sau la investigarea cu Te\". Tumora testiculara este sugerata de persistenta simptomelor dupa o cura terapeutica.

 

La barbatii activi sexual, sub 35 de ani, epididimita acuta este cauzata cel mai frecvent de C. trachomatis si mai putin frecvent de N. gonorrhoeae si este asociata, de obicei, cu uretrita evidenta sau subclinica. Epididimita acuta la barbatii in varsta sau cea care survine in urma manevrelor instrumentale pe tractul urinar este cauzata de obicei de bacili gram-negativi sau alti patogeni urinari. In mod similar, epididimita barbatilor care au fost parteneri activi in timpul contactului anal este deseori cauzata de Enterobacteriacee. Uretrita este de obicei absenta in aceste cazuri, dar e prezenta bacteriuria.


Agentii antimicrobieni sunt pilonul principal al terapiei; agentul optim pentru tratament in epididimita este ofloxacina (300 mg oral, de doua ori pe zi timp de 10 zile) care este eficienta atat impotriva N. gonorrhoeae si C. trachomatis, cat si impotriva Enterobacteriaceelor. Alternati ceftriaxona (250 mg intramuscular) urmata de doxiciclina (100 mg oral de doua ori pe zi, timp de 10 zile) este eficienta in epididimita produsa de N. gonorrhoeae sau C. trachomatis.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai