mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Filarioza si infectii inrudite loiaza oncocercoza si dracunculiaza
Index » Boli infectioase » Filarioza si infectii inrudite loiaza oncocercoza si dracunculiaza
» Infectii filariale zoonotice

Filarioza si infectii inrudite loiaza oncocercoza si dracunculiaza


Filariile sunt nematode ce se localizeaza in tesutul subcutanat si in vasele limfatice. Opt specii de filarii infecteaza omul (tabelul 223-1); dintre acestea, patru - Wuchereria bancrofti, Brugia malayi, Onchocerca volvulus siLoa loa - sunt responsabile de cele mai grave infectii. Se estimeaza ca filariile, care infecteaza aproximativ 140 de milioane de persoane in toata lumea, sunt transmise prin anumite specii de tantari sau alte artropode si prezinta un ciclu de viata complex, care include stadiul infectant larvar, realizat la nivelul insectelor, si stadiul de vierme adult, izolat fie din limfaticele, fie din tesutul subcutanat al omului. Microfilariile rezultate din adulti, care, in functie de specie, au 200-250 im lungime si 5-7 im latime, pot fi invelite sau nu intr-o teaca si pot migra in sange sau prin piele (vezi tabelul 223-1). Pentru a realiza ciclul de viata, microfilariile sunt ingerate de vectorul artropod, unde in 1-2 saptamani se dezvolta larvele infectante. Viermii adulti traiesc multi ani, in timp ce microfilariile supravietuiesc intre 3 si 36 de luni. De obicei, infectia apare doar dupa expuneri repetate si prelungite la larvele infectante. Deoarece manifestarile clinice ale filariozei se dezvolta relativ lent, aceste infectii trebuie considerate boli cronice, cu posibile efecte debilitante pe termen lung. Din punctul de vedere al naturii, severitatii si aparitiei in timp a manifestarilor clinice, pacientii cu filarioza nascuti in zone endemice si la care expunerea este prezenta tot timpul vietii pot prezenta forme de boala semnificativ diferite fata de calatori sau persoanele recent mutate in aceleasi regiuni. In mod caracteristic, boala este mult mai acuta si mai intensa la persoanele nou expuse decat la nativii din zonele endemice.





Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniBoli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
mana buze amare
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024