mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legislatia familiei
Index » Legislatie medicala » Legislatia familiei
» Lege nr.186 din 13 iunie 2007 pentru aprobarea ordonantei de urgenta a guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri

Lege nr.186 din 13 iunie 2007 pentru aprobarea ordonantei de urgenta a guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri


Articol unic


Se aproba Ordonanta de urgenta a Gurnului nr. 121 din 21 decembrie 2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1039 din 28 decembrie 2006, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Preambulul ordonantei de urgenta va aa urmatorul cuprins:
"Luand in considerare ca de la 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prederile regulamentelor emise de institutiile Uniunii Europene vor aa aplicabilitate directa in cadrul sistemului juridic romanesc, avand in dere faptul ca este necesara adoptarea unor masuri adecvate aplicarii directe a prederilor acestor acte comunitare, in mod special silirea cadrului institutional si a regimului sanctionator, in considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, in temeiul ARTICOLUL 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, al ARTICOLUL 69 din Acordul european instituind o asociere intre Romania, pe de o parte, si Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de alta parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, ratificat prin Legea nr. 20/1993, si al ARTICOLUL 2 din Legea nr. 157/2005 pentru ratificarea Tratatului dintre Regatul Belgiei, Republica Ceha, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Republica Estonia, Republica Elena, Regatul Spaniei, Republica Franceza, Irlanda, Republica Italiana, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungara, Republica Malta, Regatul Tarilor de Jos, Republica Austria, Republica Polona, Republica Portugheza, Republica Slonia, Republica Slovaca, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) si Republica Bulgaria si Romania privind aderarea Republicii Bulgaria si a Romaniei la Uniunea Europeana, semnat de Romania la Luxemburg la 25 aprilie 2005,Gurnul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta."

2. Alineatele (1) si (4) ale articolului 1 vor aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 1. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza regimul juridic al substantelor folosite frecnt la fabricarea ilicita a substantelor stupefiante si psihotrope, asa cum sunt definite in ARTICOLUL 2 din Regulamentul (CE) nr. 273/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 februarie 2004 privind precursorii de droguri, publicat in Jurnalul Oficial L 47 din 18 februarie 2004, p.1 - 10, denumit in continuare Regulamentul 273/2004 si in ARTICOLUL 2 din Regulamentul nr. 111/2005 al Consiliului din 22 decembrie 2004 privind supragherea comertului cu precursori de droguri intre Comunitate si statele terte, publicat in Jurnalul Oficial L 22 din 26 ianuarie 2005, p.1-l0, denumit in continuare Regulamentul 111/2005, masurile pentru controlul si supragherea operatiunilor cu acestea in derea evitarii deturnarii lor, precum si masurile de combatere a operatiunilor ilicite.
(4) Termenii si expresiile folosite in prezenta ordonanta de urgenta si definite la ARTICOLUL 2 din Regulamentul 273/2004, la ARTICOLUL 2 din Regulamentul 111/2005, precum si la ARTICOLUL 2 din Regulamentul (CE) nr.1277/2005 al Comisiei din 27 iulie 2005 privind aplicarea Regulamentului 273/2004 si a Regulamentului 111/2005, publicat in Jurnalul Oficial L 202 din 03 august 2005, p.7 - 33, denumit in continuare Regulamentul 1.277/2005, au intelesul silit prin aceste acte comunitare."

3. Articolul 3 va aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 3. - (1) Agentia Nationala Antidrog este autoritatea nationala competenta in sensul prederilor Regulamentului 273/2004, ale Regulamentului 111/2005 si ale Regulamentului 1.277/2005.
(2) Agentia Nationala Antidrog este structura de monitorizare a operatorilor si operatiunilor cu substante clasificate si neclasificate, de coordonare unitara a activitatilor in domeniul precursorilor desfasurate de institutiile competente, precum si de coordonare si asigurare a cooperarii acestor institutii cu structurile societatii civile si organismele internationale in domeniul precursorilor si care constituie baza nationala centralizata de date in domeniul precursorilor.
(3) Contactul operatorilor cu autoritatile, in derea indeplinirii obligatiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, se realizeaza prin structura specializata din cadrul Agentiei Nationale Antidrog, care are rol de ghiseu unic privind precursorii."


4. Alineatul (1) al articolului 6 va aa urmatorul cuprins:

"ARTICOLUL 6. - (1) Autorizatia eliberata potrivit ARTICOLUL 5 este valabila pentru locatiile declarate la solicitarea acesteia."

5. Alineatul (1) al articolului 8 va aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 8. - (1) Agentia Nationala Antidrog autorizeaza fiecare operatiune de export de substante clasificate din categoriile 1, 2 si 3, precum si oricare operatiune de import de substante clasificate din categoria 1 care fac obiectul unei declaratii in vama, operatiuni prevazute de ARTICOLUL 12 si ARTICOLUL 20 din Regulamentul 111/2005."


6. Articolul 9 va aa urmatorul cuprins:

"ARTICOLUL 9. - (1) Notificarea prealabila a exportului, potrivit prederilor ARTICOLUL 11 din Regulamentul 111/2005 se realizeaza de catre Agentia Nationala Antidrog.
(2) Pentru a raspunde notificarilor prealabile ale autoritatilor competente ale altor state, Agentia Nationala Antidrog solicita punctul de dere al formatiunii centrale antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane."


7. Articolul 10 va aa urmatorul cuprins:

"ARTICOLUL 10. - Conditiile de eliberare, suspendare sau retragere a autorizatiilor ori de efectuare a inregistrarilor, precum si modul in care se face dovada indeplinirii conditiilor prevazute la ARTICOLUL 5 alin. (3) se silesc in regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta elaborat de Ministerul Internelor si Reformei Administrati si aprobat prin hotarare a Gurnului, in termen de 60 zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta."8. Alineatul (1) al articolului 11 va aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 11. - (1) Operatorii cu substante clasificate de categoriile 1 si 2 comunica Agentiei Nationale Antidrog datele de contact ale persoanei responsabile cu aceasta activitate si, dupa caz, ale inlocuitorului acesteia, potrivit prederilor ARTICOLUL 3 alin. (1) din Regulamentul 273/2004."

9. Alineatul (1) al articolului 12 va aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 12. - (1) Operatorul are obligatia de a comunica imediat Agentiei Nationale Antidrog orice eniment neobisnuit sau operatiune cu precursori care poate genera suspiciunea ca aceste substante pot fi deturnate in derea fabricarii ilicite a substantelor stupefiante ori psihotrope."

10. La articolul 13 alineatul (1), literele b), d) si e) vor aa urmatorul cuprins:
"b) asigurarea si pastrarea evidentei miscarii zilnice a substantelor clasificate si intocmirea documentatiei potrivit prederilor ARTICOLUL 5 din Regulamentul 273/2004 si ale ARTICOLUL 3 si 4 din Regulamentul 111/2005;
d) asigurarea etichetarii, potrivit prederilor legale in vigoare si cu respectarea conditiilor prevazute la ARTICOLUL 7 din Regulamentul 273/2004 si la ARTICOLUL 5 din Regulamentul 111/2005;
e) efectuarea ambalarii, potrivit prederilor legale in materie."


11. Articolul 18 va aa urmatorul cuprins:

"ARTICOLUL 18. - (1) In derea exercitarii controlului respectarii dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta de catre organele abilitate, operatorii sunt obligati :
a) sa permita accesul in locatiile in care isi desfasoara activitatile;
b) sa permita rificarea documentelor in baza carora isi desfasoara activitatea si a documentelor comerciale;
c) sa permita prelevarea, daca este necesar, de probe, conform dispozitiilor regulamentului de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Autoritatile publice cu competente de cercetare penala au dreptul sa indisponibilizeze pentru rificari mijloacele de transport pentru o perioada rezonabila, fara a se depasi 30 de zile, in raport de circumstante."

12. Articolul 22 va aa urmatorul cuprins:
"ARTICOLUL 22. - (1) Punerea pe piata a substantelor clasificate, importul, exportul si activitatile intermediare acestora, precum si detinerea de substante clasificate fara autorizatia prevazuta la ARTICOLUL 5 alin. (1), respectiv fara inregistrarea prevazuta la ARTICOLUL 7 alin. (1) si (4) constituie infractiune si se pedepsesc cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza detinerea de echipamente ori materiale in scopul utilizarii lor la producerea sau fabricarea ilicita a drogurilor.
(3) Constituie infractiune si comercializarea de substante clasificate catre operatori economici ori persoane fizice neautorizate potrivit ARTICOLUL 5 alin. (1) sau, dupa caz, neinregistrate potrivit ARTICOLUL 7 alin. (1) si (4) pentru activitatea cu astfel de substante si se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta la alin. (1).
(4) Savarsirea faptelor prevazute la alin. (1) si (3) in scopul utilizarii lor la cultivarea, producerea sau fabricarea ilicita a drogurilor se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 10 ani si interzicerea unor drepturi."

13. Articolul 29 se abroga.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prederilor ARTICOLUL 75 si ale ARTICOLUL 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR


Bogdan Olteanu


p. PRESEDINTELE SENATULUI

Doru Ioan TaracilaTipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Legislatie medicala:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai