mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Legislatia familiei
Index » Legislatie medicala » Legislatia familiei
» Ordin nr. 1955 din 18/10/1995 pentru aprobarea normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor

Ordin nr. 1955 din 18/10/1995 pentru aprobarea normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor


Ministrul sanatatii,


vazand Nota Directiei generale a medicinii preventive si promovarii sanatatii, avand in vedere dispozitiile legale in vigoare privind asigurarea sanatatii populatiei, dispozitii obligatorii pentru unitatile publice si private, precum si pentru intreaga populatie, in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 460/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, emite prezentul ordin.

1. Se aproba Normele de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, cuprinse in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
2. Normele de igiena aprobate prin prezentul ordin sunt obligatorii, potrivit legii, pentru toate unitatile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna si recreerea copiilor si tinerilor, din sistemul public si privat.
3. Nerespectarea Normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor atrage raspunderea disciplinara, administrativ-contraventionala, materiala, civila ori, dupa caz, penala a persoanelor vinovate de abaterile savarsite, potrivit legii.
4. Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.136/1994 isi inceteaza aplicarea incepand cu data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei.
5. Directia generala a medicinii preventive si promovarii sanatatii, celelalte directii din Ministerul Sanatatii, directiile sanitare judetene si a municipiului Bucuresti, inspectoratele de politie sanitara si medicina preventiva, precum si ministerele cu retea sanitara proprie, in colaborare cu Ministerul Invatamantului si cu structurile sale teritoriale, r aduce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.


Ministrul sanatatii,

prof. dr. doc. Iulian MincuTipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Legislatie medicala:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai