incep in sistola, au maximum langa Z2 si cuprind o parte sau toata diastola. Aceste sufluri rezulta ca urmare a unei comunicari permanente intre zone de presiune crescuta si zone de presiune scazuta, care persista la sfarsitul sistolei si inceputul diastolei. Persistenta canalului arterial produce un suflu continuu atat timp cat presiunea in artera pulmonara este mai mica decat cea din aorta. Suflul se intensifica prin cresterea presiunii arteriale sistemice si diminua prin inhalare de nitrit de amil. Odata cu aparitia HTP componenta diastolica a suflului poate sa dispara, acesta ramanand prezent doar in sistola. Prezenta unui suflu continuu in defectele aorto-pulmonare septale este neobisnuita, deoarece aceasta malformatie se asociaza cu HTP sera. Unele anastomoze chirurgicale, de tip subclavie-artera pulmonara, duc la sufluri asemanatoare cu cel din persistenta de canal arterial.
Suflurile continue pot aparea in fistulele arterionoase sistemice sau coronariene, congenitale sau dobandite, originea anormala a arterei coronare stangi din artera pulmonara si comunicari intre sinusul Valsalva si cordul drept. De asemenea, ele pot aparea la pacienti cu un mic defect septal atrial, dar cu presiune crescuta in atriul stang. Suflul din fistula arterio-noasa pulmonara poate fi continuu, dar de obicei este doar sistolic. Pot aparea sufluri continue si in cazurile de perturbare a fluxului sanguin normal in arterele sistemice (de exemplu renale) sau pulmonare ingustate, cand persista diferente marcate de presiune intre cele doua parti ale segmentului ingustat. Suflurile continue pot fi intalnite in zona spatelui in coarctatia de aorta; embolismulpulmonar poate produce sufluri continue la nilul vaselor partial ocluzionate.In arterele nestenozate se pot produce sufluri continue datorita trecerii rapide a sangelui printr-un vas cu traiect sinuos. Astfel de sufluri apar in mod caracteristic in circulatia arteriala bronsica colaterala, la pacientii cianotici cu obstacol ser la nilul tractului de iesire al pulmonarei. "Suflul mamar\", un suflu inocent auzit la nilul sanilor gravidelor de ultim trimestru si imediat postpartum, poate fi sistolic sau continuu. Murmurul nos cervical este un suflu continuu decelabil de obicei in portiunea mediala a fosei supraclaviculare drepte, la pacientii aflati in pozitie ortostatica. Murmurul este mai intens in timpul diastolei si poate fi oprit dintr-o data prin comprimarea digitala a nei jugulare interne ipsilaterale. Transmiterea unui murmur nos mai intens in zonele subclavi-culare poate duce la un diagnostic eronat de canal arterial persistent.
Frecatura pericardica, care poate aa trei componente - presistolica, sistolica si protodiastolica, poate fi confundata cu un suflu sau un zgomot extracardiac, mai ales cand se aude doar in sistola. Frecatura se apreciaza mai bine la pacientul in pozitie ortostatica si inclinat in fata si poate fi accentuata in inspir.