mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Angiografia cardiaca
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Angiografia cardiaca
» Tulburari de conducere av

Angiografia cardiaca


Angiografia cardiaca presupune injectarea unei substante de contrast radioopace pe baza de iod intr-o anumita cavitate a cordului sau intr-un vas, fie manual, fie cu seringa automata. Substantele de contrast utilizate in prezent sunt clasificate, in functie de osmolaritatea lor, in substante hiperosmolare si substante hipoosmolare. Cele hipoosmolare (incluzand substantele de contrast anionice si dimerul ionic ioxaglat) au un efect depresor mai mic asupra miocardului si produc mai putine efecte secundare (hipotensiune, greata, bradicardie sau senzatie de caldura intensa dupa injectare) decat substantele hiperosmolare. Ele sunt semnificativ mai scumpe decat agentii ionici hiperosmolari traditionali, astfel incat nu sunt folosite de rutina la pacientii cu risc scazut al complicatiilor la administrarea substantelor de contrast hiperosmolare, mai putin costisitoare.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor