mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Boala vasculara hipertensiva
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Boala vasculara hipertensiva
» Hipertensiunea maligna

Boala vasculara hipertensiva


Hipertensiunea arteriala este probabil cea mai importanta problema de sanatate publica in tarile dezvoltate. Ea este frecventa, asimptomatica, rapid depistabila, de obicei usor de tratat si conduce adesea la complicatii letale daca ramane netratata (vezi si capitolul 35). Ca urmare a programelor educationale extinse din anii 1960 si 1970, realizate prin agentii atat particulare cat si de stat, numarul pacientilor nediagnosticati si/sau netratati a fost redus semnificativ pana la un nivel mai mic de 20%. Acesta poate fi unul din cei mai importanti factori responsabili de scaderea mortalitatii cardiovasculare care a avut loc in ultimii 20 ani. Desi cunostintele noastre privind fiziopatologia hipertensiunii arteriale au sporit, in 90-95% din cazuri etiologia (si astfel posibila prevenire sau vindecare) este inca in mare masura necunoscuta. Ca o consecinta, in cele mai multe cazuri hipertensiunea este tratata nespecific, ceea ce determina un mare numar de efecte secundare minore si o rata relativ inalta de noncomplianta (-50%).


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor