mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Cateterismul cardiac
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Cateterismul cardiac
» Masurarea fluxului

Cateterismul cardiac


Cateterismul cardiac si angiografia reprezinta etalonul de aur in evaluarea atat a anatomiei, cat si a fiziologiei cordului si vaselor. Dezvoltat initial pe animale de laborator, cateterismul cardiac a fost aplicat prima oara la om in 1929 de catre Werner Forssmann, care la varsta de 25 ani si-a efectuat singur un cateterism cardiac drept. Principalul scop al lui Forssmann era sa dezvolte o tehnica terapeutica de administrare a medicamentelor direct la nivelul inimii. Valentele diagnostice ale tehnicii lui Forssmann au fost descoperite de altii, in special de Andre Cournand si Dickinson Richards in New York, care au impartit premiul Nobel cu Forssmann in 1956 pentru descoperirea cateterismului cardiac. in prezent, cateterismul cardiac si angiografia sunt aplicate in peste 1 milion de cazuri in scopuri de diagnostic, interventii terapeutice sau ambele. Acest capitol prezinta cateterismul cardiac ca metoda de diagnostic.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor