mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Cardiomiopatii si miocardite
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Cardiomiopatii si miocardite
» Cardiomiopatii si miocardite

Cardiomiopatii si miocardite


Cardiomiopatiile sunt boli care afecteaza primar miocardul si nu sunt rezultatul hipertensiunii sau al anomaliilor congenitale, valvulare, coronariene, arteriale sau pericardice*. Atunci cand cardiomiopatiile sunt clasificate in functie de etiologie, sunt recunoscute doua forme fundamentale: (1) un tip primar, constand in boala miocardica de cauza necunoscuta si (2) un tip secundar, constand in boala miocardica de cauza cunoscuta sau asociata cu o boala afectand alte organe (tabelul 239-1). In clasificarea OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), cardio-miopatia specifica e folosita pentru a descrie boli miocardice asociate cu anumite boli cardiace sau sistemice; exemplele includ cardiomiopatia hipertensiva si metabolica. in multe cazuri nu este posibil sa ajungem la un diagnostic etiologic specific si astfel adesea este mai de dorit sa clasificam cardiomiopatiile in functie de diferentele existente in fiziopatologia si prezentarea lor clinica (tabelele 239-2 si 239-3).Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor