mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Examenul fizic al aparatului cardiovascular
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Examenul fizic al aparatului cardiovascular
» Auscultatia cordului

Auscultatia cordului





Pentru a obtine maximum de informatii prin auscultatia cordului, examinatorul trebuie sa retina cateva principii: (1) Auscultatia trebuie efectuata intr-o camera linistita, evitand zgomotele. (2) Pentru o auscultatie optima, atentia examinatorului trebuie concentrata asupra acelei parti a ciclului cardiac in care evenimentul sonor poate aparea. (3) Auscultatia sa se efectueze concomitent cu palparea pulsului carotidian, a socului apexian sau a pulsului venos jugular, pentru a plasa corect in sistola sau diastola zgomotele sau suflurile identificate. (4) Anumite teste fiziologice si/sau farmacologice (elul 227-l) sunt adesea necesare pentru aprecierea semnificatiei unui suflu sau zgomot cardiac.

ZGOMOTELE CORDULUI
Principalele componente ale zgomotelor cordului sunt vibratiile asociate cu rapide accelerari sau decelerari ale fluxului sanguin in interiorul aparatului cardiovascular. Studiile care au folosit concomitent septal ventricular se situeaza de obicei in spatiile III-Iintercostal pe marginea stanga a sternului.
Percutia trebuie efectuata la fiecare pacient pentru a identifica pozitia normala sau anormala a cordului, stomacului si ficatului. La pacientii cu situs normal cardiac, percutia aduce putine date suplimentare fata de o inspectie si palpare atent efectuate in identificarea maririi cordului.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor