mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Afectiuni ale pericardului
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Afectiuni ale pericardului
» Alte afectiuni ale pericardului

Afectiuni ale pericardului


FUNCTIILE NORMALE ALE PERICARDULUI Peri- cardul visceral este o membrana seroasa care este separata printr-o mica cantitate (15-50 ml) de lichid, un ultrafiltrat al plasmei, de un sac fibros, pericardul parietal. Pericardul impiedica dilatarea brusca a camerelor cordului in timpul efortului si hipervolemiei. Ca urmare a dezvoltarii unei presiuni intrapericardice negative in timpul ejectiei, este facilitata umplerea atriala in timpul sistolei ventriculare. De asemenea, pericardul limiteaza pozitia anatomica a cordului, reduce la minimum frecarea inimii fata de structurile vecine, impiedica deplasarea cordului si rasucirea vaselor mari si probabil limiteaza raspandirea infectiilor de la plamani si cavitatile pleurale catre cord. Cu toate acestea, absenta totala a pericardului nu produce boala clinica evidenta. In defectele partiale al pericardului pe partea stanga, trunchiul arterei pulmonare si atriul stang pot bomba prin defect; foarte rar, hernierea si strangularea consecutiva a atriului stang pot produce moartea subita.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor