mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Urgente oncologice
Index » Oncologie si hematologie » Urgente oncologice
» Obstructia urinara

Obstructia urinaraObstructia urinara poate apare la pacientii cu neoplasme ginecologice sau de prostata, in special la cei cu carcinom cervical sau cu metastaze de la o rietate de neoplasme primitive. Radioterapia tumorilor pelvine poate determina fibroza si obstructie ureterala consecuti. Obstructia ureterala este data, de obicei, de cancerele de prostata sau de col uterin si poate conduce la o hidronefroza bilaterala, cu insuficienta renala consecuti.
Durerea lombara este cel mai comun simptom. Infectia persistenta a tactului urinar, proteinuria persistenta sau hematuria prezente la pacientii neoplazici ar trebui sa puna problema unei obstructii ureterale. Pot fi prezente anuria si/sau anuria alternand cu poliuria. O crestere lenta, continua, a lorilor creatininei serice necesita o eluare imediata a pacientilor neoplazici. Examinarea ultrasonografica este cea mai sigura si mai putin costisitoare cale de identificare a hidronefrozei. Functionarea unui rinichi obstruat poate fi investigata printr-o eluare nucleara. TC poate fi util in identificarea maselor retroperitoneale sau a adenopatiei retroperitoneale.


TRATAMENT

Obstructia ureterala bilaterala sau a uretrei necesita un tratament imediat. Obstructia asociata cu durere lombara, sepsis sau formare de fistula este o indicatie pentru devierea urinara paliati. Exista multe tehnici noi prin care pot fi plasate stenturi ureterale interne, sub anestezie locala. Nefrostomia percutanta ofera o abordare alternati de drenaj, in cazul obstructiei uretrei data de neoplasm poate fi folosita cistostomia suprapubiana pentru drenarea urinii.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Oncologie si hematologie:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai