mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Urgente oncologice
Index » Oncologie si hematologie » Urgente oncologice
» Convulsiile

Convulsiile







Convulsiile care apar la pacienti neopla-zici pot fi determinate de tumora insasi, de tulburari meolice, de afectare prin radioterapie, de infarcte cerebrale, de encefalopatii legate de chimioterapie sau de infectii ale sistemului nervos central. Boala meolica a sistemului nervos central este cea mai comuna cauza de convulsii la pacientii neoplazici. Frecventa cu care convulsiile reprezinta un simptom al metastazelor cerebrale este cuprinsa intre 6 si 29% in diverse studii. Aproximativ 10% dintre pacientii cu metastaze intracraniene prezinta eventuale convulsii. Prezenta leziunilor frontale se coreleaza cu convulsiile precoce, iar prezenta simptomatologiei emisferice creste riscul pentru cele tardive. Atat convulsiile precoce, cat si cele tardive sunt neobisnuite la pacientii cu leziuni primitive ale fosei posterioare. Convulsiile sunt, de asemenea, comune la pacientii cu metastaze intracraniene provenite de la melanom. Foarte rar, citostaticele, cum ar fi etoposidul, busulfanul si clorambucilul, determina convulsii.



TRATAMENT
S-a demonstrat ca pacientii ale caror convulsii sunt date de metastaze intracraniene ar trebui sa primeasca tratament anticonvulsint cu difenilhidantoin. Terapia profilactica cu anticonvulsinte nu este recomandata decat daca pacientul are un risc mare pentru convulsiile tardive. in aceste cazuri, fatala a leucemiei acute (in special leucemia mieloida), care poate apare atunci cand numarul celulelor blastice in periferie este mai mare de 100000/[il. La un numa


r asa de mare de celule blastice, scozitatea sanguina este crescuta, iar fluxul sanguin este diminuat, celulele leucemice fiind capabile sa treaca prin endoteliu si sa determine hemoragie cerebrala. Pacientii pot prezenta stupor, vertij, tulburari de vedere, ataxie, coma si moarte subita. Administrarea de 600 cGy prin iradierea intregului creier poate proteja impotri acestei complicatii si poate fi urmata de instituirea rapida a terapiei antileucemice. Aceasta complicatie nu este o caracterstica a numarului crecut de leucocite asociat cu leucemia limfatica cronica sau cu leucemia mielocitara.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor