mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Hiperlipoproteinemiile
Index » Endocrinologie si metabolism » Hiperlipoproteinemiile
» Porfiriile hepatice

Porfiriile hepatice


Share

Debutul rapid cu simptome neurologice este caracteristic pentru porfiriile hepatice acute. In timpul unui atac acut indizii au concentratii pronuntat ridicate de precursori porfirinici ALA si PBG in plasma si urina, care pron din ficat.
PORFIRIA CU DEFICIT DE ALA DEHIDRAZA Aceasta este o boala rara care se transmite autosomal recesiv si care a fost descrisa la patru barbati neinruditi in Europa. Debutul si severitatea bolii sunt variabile, depinzand probabil de valoarea actitatii ALA dehidrazei reziduale. Tratamentul si prevenirea complicatiilor neurologice sunt aceleasi ca si pentru celelalte porfirii acute ( mai jos).
Manifestari clinice Prezentarea clinica este variabila. Primele cazuri raportate au fost doi barbati germani neinruditi, la care debutul a avut loc in adolescenta, cu dureri abdominale si neuropatie, ceea ce seamana cu porfiria acuta intermitenta (PAI; mai jos). Al treilea pacient a fost un copil suedez care s-a prezentat cu dificultati in dezvoltare si a necesitat transfuzii si alimentatie parenterala. Se pare ca un debut la o varsta timpurie si manifestarile mai severe reflecta o deficienta enzimatica mai completa. Al patrulea pacient, un barbat belgian, a dezvoltat o polineuropatie motorie acuta si policitemie la varsta de 63 de ani.
Diagnostic Toti cei patru pacienti aveau niveluri urinare ridicate de ALA si coproporfirina. Actitatea ALA dehidrazei era redusa in eritrocite (


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai