mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente dietetice
Index » Nutritia » Tratamente dietetice
» Boala hepatica

Boala hepaticaFicatul joaca un rol central in meolismul glucidic, lipidic si protidic. Insuficienta hepatica duce atat la scaderea sintezei proteice, cat si la accentuarea caolismului proteic, ceea ce, impreuna cu anorexia si reducerea ingestiei de alimente, poate duce la malnutritie proteica si energetica sera si la limitarea capacitatii de regenerare si recuperare functionala hepatica. In general, cu cat malnutritia este mai sera, cu atat prognosticul este mai prost. La pacientii cu necroza hepatica masiva sau cu hipertensiune portala, o dieta bogata in azot proteic poate promova sau accentua encefalopatia hepatica, dar restrictia sera a aportului proteic nu trebuie impusa, daca nu este nevoie.
Pacientii cu boala silizata sau cu minima insuficienta hepatica beneficiaza de un aport protic de cel putin lg/kg, zilnic, cu un aport energetic adecvat unei folosiri eficiente a proteinelor (cel putin 30 kcal/kg, zilnic). Pacientii cu boala hepatica cronica silizata trebuie sa-si asigure un aport dietetic adecvat, evitand pierderile nutritionale. In cazul insuficientei hepatice progresi, aportul proteic poate fi modificat, datorita encefalopatiei. Proteinele getale sunt mai bine tolerate decat cele animale, probabil datorita faptului ca tele contin mai putin azot non- proteic. Studiile care urmaresc efectele preparatelor dietetice specializate, imbogatite cu aminoacizi ramificati, asupra nilurilor de aminoacizi si amoniac, precum si asupra encefalopatiei hepatice au aratat rezultate inconstante. La silirea ratiei proteice, cea mai
buna atitudine este testarea tolerantei pacientului, prin monitorizarea statusului neurologic la folosirea a lg proteine/ kg, zilnic (aportul ideal). Este recomandat un aport proteic de minim 0,50-0,75 g/kg, zilnic, sau aproximativ 40 g/zi; o restrictie mai sera poate duce la caolizarea proteinelor proprii ( modulele 298 si 299).
Pentru unii pacienti cu boala hepatica, restrictia grasimilor (


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Nutritia:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai