mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente dietetice
Index » Nutritia » Tratamente dietetice
» Afectiuni pulmonare

Afectiuni pulmonare







Malnutritia este obisnuita la pacientii cu bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPCO). Aria si masa diafragmului sunt reduse, in raport cu pierderea ponderala, la pacientii malnutriti cu BPCO fata de pacientii normoponderali cu BPCO. Reducerea productiei de dioxid de carbon si a consumului de oxigen la pacientii malnutriti pot predispune la infectii pulmonare. Pacientii cu BPCO si pierdere ponderala au o supraetuire mai scurta decat cei cu greutate sila. Do limitate sugereaza ca imbunatatirea nutritiei amelioreaza forta si rezistenta muschilor respiratori, chiar daca pe termen scurt.

Pacientii cu BPCO au necesitati energetice bazale mai mari cu peste 10%, din cauza efortului respirator crescut, datorita cresterii rezistentei pulmonare si scaderii eficientei muschilor respiratori. Cu toate acestea, aportul energetic exagerat poate dauna. Cresterea productiei de dioxid de carbon prin supraalimentare cu un exces energetic (de 1,5 pana la 2,25 ori mai mare decat cheltuielile energetice in repaus), provenit mai ales din glucide, poate duce la suprasolicitarea respiratiei. Formulele enterale sarace in carbohidrati (25-35% din kcal), bogate in lipide (50-55% din kcal) si energetice (2 kcal/ml) au fost utile: au imbunatatit functia pulmonara ativ cu formulele sarace in lipide si bogate in glucide (de exemplu, 74% din energie furnizata de glucide si doar 9% de lipide). O dieta continand de 1,2 ori mai multe calorii decat necesitatile energetice estimate in repaus este un punct de plecare in administrarea adecvata a caloriilor cu un nivel proteic de 1,2-l,5 g/kg, zilnic. Totusi, terapia dietetica indidualizata trebuie sa ete supra- sau subalimentarea pacientilor.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor