mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Probleme medicale in timpul sarcinii
Index » General » Probleme medicale in timpul sarcinii
» Tratament hipertensiune

Tratament hipertensiuneOdata ce preeclampsia este diagnosticata, spitalizarea este indicata deoarece afectiunea poate progresa rapid spre afectare multisistemica, incluzand eclampsia caracterizata prin convulsii. Tratamentul definitiv al preeclampsiei si al eclampsiei este extragerea produsului de conceptie, care trebuie practicata prompt, daca dimensiunile fetale si gradul de maturizare sunt adecvate. Daca fatul este imatur, sunt indicate repausul la pat, restricitia ingestiei de sodiu la 2g/zi sau mai putin si tratament antihipertensiv. Totusi, daca apare deteriorare clinica la mama sau la copil in ciuda acestor masuri, fatul trebuie extras fara a se tine cont de varsta gestationala. Belocantele, antagonistii calciului, hidralazina si antago-nistii simpatici centrali sunt toti agenti utili. Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) sunt contraindicati in sarcina deoarece cresc riscul de pierdere a fatului.
Daca este necesara o reducere imediata a presiunii sanguine, la fel ca si in alte forme de hipertensiune severa, necontrolata (modulul 246) sunt utili mai multi agenti. Acestia includ hidralazina in administrarea intravenoasa (doze de 10 mg la fiecare 15 minute pana cand efectul dorit este mentinut); 500 mg de alfa-metildopa in 30 de minute silabetalol (1 mg/kg iv., urmat de o perfuzie continua cu 20 mg/h). Sulfatul de magneziu intravenos este un anticonvulsivant si un vaso-dilatator care creste sinteza de PGI2 de catre celulele endoteliale si este folosit pentru impiedicarea dezvoltarii recidivei eclampsiei. Recent, sulfatul de magneziu s-a dovedit a fi superior fenitoinei sau diazepamului in aceasta printa.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni General:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai