mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Anorexia nervoasa si bulimia nervoasa
Index » Nutritia » Anorexia nervoasa si bulimia nervoasa
» Terapia prin dieta

Anorexia nervoasa si bulimia nervoasa


Anorexia nervoasa si bulimia nervoasa sunt tulburari in comportamentul alimentar, aparute la femei tinere, anterior sanatoase, care dezvolta o teama paralizanta de ingrasare. Populatia cu risc de imbolnavire este in general formata din femei albe ce apartin clasei de mijloc. Astfel de afectiuni nu apar decat rareori la femeile de culoare sau orientale, la femeile sarace sau la barbati. Forta motrice este silueta, toate celelalte aspecte ale vietii sunt secundare. in anorexia nervoasa acest tel este atins in principal prin diminuarea drastica a aportului alimentar, rezultatul final fiind emacierea. In cazul bulimiei, mesele copioase sunt urmate de voma si de folosirea masiva a laxativelor. Pierderea in greutate la subiectii care sufera de bulimie nu este mare, in ciuda obsesiei pe care o au in legatura cu mancarea. Unii autori considera cele doua afectiuni ca maladii distincte, altii nu clasifica bulimia drept varianta a anorexiei nervoase. Sindroame de suprapunere exista, deoarece pacienti emaciati care prezinta toate semnele unei anorexii nervoase pot avea un comportament bulimie, iar pacienti cu bulimie trec si ei adesea printr-o faza de anorexie. in acest capitol se pleaca de la premiza ca cele doua afectiuni sunt expresii diferite ale unei obsesii psihologice legate de greutatea corporala.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor