mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Terapia nutritionala parenterala sienterala
Index » Nutritia » Terapia nutritionala parenterala sienterala
» Costul terapiei nutritionale

Terapia nutritionala parenterala sienterala


Nutritia parenterala si enterala asigura mentinerea functiilor vitale la pacientii care nu se pot alimenta adecvat oral si care sunt supusi efectelor debilitante ale malnutritiei. Acestea includ susceptibilitate la infectii si consecintele imobilizarii prelungite: embolie pulmonara, pneumonie de aspiratie, escare de decubit, toate intarziind recuperarea si contribuind la cresterea mortalitatii. Termenul enteral inseamna hranirea pe cale intestinala si deci include alimentarea normala, in contextul de fata, insa, implica administrarea hranei standard prin intermediul unui tub introdus in tractul gastro intestin al superior. Parenteral inseamna administrarea principiilor nutritive prin perfuzii, direct in fluxul sanguin. Desi aceste doua modalitati de hranire sunt diferite, scopul lor este identic. Daca este posibil, se prefera nutritia enterala, deoarece sustine functiile gastro-intestinale (atat cea digestiva, cat si cea de absorbtie) si se mentine avantajul existentei unei bariere imunologice. Costul acestui procedeu este de zece ori mai redus decat cel al nutritiei parenterale.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor