mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Afectiuni ale corticosuprarenalei
Index » Endocrinologie si metabolism » Afectiuni ale corticosuprarenalei
» Tratament - tratamentul virilismului de origine suprarenaliana

Tratament - tratamentul virilismului de origine suprarenaliana


Share

Tratamentul rilismului de origine suprarenaliana este in functie de tipul leziunii. Pacientii cu hiperplazie suprarenaliana congenitala au un defect fundamental cu deficit de cortizol, determinand o secretie excesiva de ACTH urmata de hiperplazia glandelor suprarenale si o suntare suplimentara in biosinteza androgenilor suprarenalieni. Tratamentul la acesti pacienti consta din administrare zilnica de glucocor-ticoizi, pentru a inhiba secretia hipofizara de ACTH. Datorita pretului convenabil si timpului sau intermediar de injumatatire, prednisonul este medicamentul de electie, exceptand sugarii, la care se utilizeaza de obicei hidrocortizonul. La adultii cu debut tardiv al hiperplaziei suprarenaliene trebuie administrata la culcare o doza unica, minima de glucocorticoid cu actiune intermediara sau lunga, pentru a inhiba secretia hipofizara de ACTH.

Cantitatea de steroizi necesara la copin cu hiperplazie suprarenaliana congenitala este de aproximativ 1-l,5 ori mai mare decat rata normala de productie a cortizolului - 27-35 [imol (10-l3 mg) de cortizol pe metru patrat de suprafata corporala si pe zi - administrata dizat de 2-3 ori pe zi. Programarea dozajului este realizata prin analize repetate ale 17-cetosteroizilor urinari, DHEA sulfatului plasmatic si/sau ale precursorilor din biosinteza cortizolului. De asemenea, trebuie atent monitorizate cresterea si maturarea scheletului, deoarece supradozajul de glucocorticoizi intarzie cresterea liniara.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2020 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai