mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Traumatismele toracelui
Index » Chirurgia toracica » Traumatismele toracelui
» Ruptura pulmonara

Ruptura pulmonara


Share


Etiopatogenie. Apare in traumatisme toracice inchise cu fracturi costale multiple. Aparitia rupturii pulmonare este rezultatul fracturilor costale sau se produce prin hiperpresiune la expir cu glota inchisa in contextul unui traumatism prin compresiune sau decelerare.

Diagnostic. Se manifesta ca hemopneumotorax sufocant (clinic si radiologie). Se poate asocia hemoptizia (aceasta sugereaza de obicei leziunea de hil pulmonar). Persistenta pierderii de aer pe tubul de pleurostomie reprezinta un alt semn important in diagnostic. Radiologie ruptura pulmonara nu se poate vizualiza, numai tomografia computerizata reusind sa o evidentieze, dar acest examen nu poate fi indicat intotdeauna la bolnavii politrauma-tizati. Exteriorizarea de aer sub presiune, in mod continuu pe tubul de pleurostomie, permite suspicio-narea diagnosticului.

Tratament.
Toracotomia de urgenta se impune in contextul anesteziei generale cu intubatie si ntilatie separata a celor doi pulmoni (sonda cu dublu lumen). Se recurge la sutura sau rezectie pulmonara (lobara) in raport de leziune.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Chirurgia toracica:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai