mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Malformatiile congenitale ale peretelui toracic
Index » Chirurgia toracica » Malformatiile congenitale ale peretelui toracic
» Tratament

Malformatiile congenitale ale peretelui toracic


Malformatiile congenitale ale peretelui toracic au reprezentat si reprezinta si astazi o preocupare a cercetatorilor din diverse specialitati: pediatrie, chirurgie infantila, chirurgie plastica, ortopedie si in mod special, chirurgie toracica. Aceste malformatii sunt apanajul copilului si uneori ale adolescentului, insa unele sunt extrem de grave si chiar incompatibile cu viata. Dezvoltarea rapida si impetuoasa a medicinii moderne atat in ceea ce priveste metodele moderne de investigatie (ca de ex. CT, RMN, ecocar-diografie, scintigrafie), dar mai ales a anesteziologiei si a antibioterapiei a permis elaborarea si practicarea unor tehnici chirurgicale pentru tratamentul majoritatii acestor malformatii. Complexitatea problemelor clinice, etiopatoge-nice si terapeutice, datorita amplorii interventiei si a riscului ei au determinat pentru multa vreme chirurgii generali ortopezi sau chirurgii infantili sa abandoneze treptat aceasta patologie in favoarea chirurgilor toracici.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor