mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Supuratiile bronhopulmonare
Index » Chirurgia toracica » Supuratiile bronhopulmonare
» Tratamentul bronsiectaziilor

Supuratiile bronhopulmonare


In acest capitol, se include un grup heterogen de afectiuni netuberculoase caracterizate prin: - etiologie infectioasa (bacteriana aeroba sau anaeroba, micotica, parazitara); - inflamatia supurativa a parenchimului pulmonar si/sau a conductelor bronsice; - bronhoree purulenta, ce constituie un criteriu de diagnostic; - prezenta sindromului supurativ clinic (febra, slabire in greutate, astenie, transpiratii) si de laborator (VSH crescuta, leucocitoza etc); - rolul central al chimioterapiei in tratament, ce asigura vindecarea a 85-90% din bolnavi, fara interventie chirurgicala; - tendinta la cronicizare si invaliditate respiratorie; Clasificarea scolii romanesti de chirurgie toracica incearca sa tina seama atat de punctul de pornire a procesului supurativ (parenchim sau bronhie), cat si de evolutia anatomo-clinica (6, 10). A. Supuratiile bronsice: 1. Bronsiectaziile 2. Supuratiile bronsice fara dilatatii de bronhii 3. Bronhocelele B. Supuratiile parenchimatoase cu urmatoarele forme: 1. Supuratii circumscrise: a) Abcesul pulmonar b) Supuratiile parenchimatoase circumscrise dezvoltate pe leziuni preexistente 2. Supuratiile parenchimatoase difuze: a) Acute: gangrena pulmonara; b) Cronice: - pioscleroza; - pneumonia cronica; - supuratiile difuze prin corpi straini sau plagi toracice.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor