mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
chirurgie si recuperare chirurgicala


Traumatismele toracelui
Index » Chirurgia toracica » Traumatismele toracelui
» Hematomul pulmonar

Hematomul pulmonarEtiopatogenie si fiziopatologie. Acesta leziune are ca substrat acumularea de sange in parenchi-mul pulmonar. Spre deosebire de contuzia pulmonara hematomul pulmonar reprezinta o colectie sangvina si nu un infiltrat. Tratat corect dispare in aproximativ 10-l4 zile. Determina afectarea com-pliantei pulmonare si se poate infecta.
Se produce in special la nivelul zonei dorsale a lobilor pulmonari inferiori (26).
Diagnostic. Anamneza pune in evidenta un traumatism toracic forte. Clinica este asemanatoare celei din contuzia pulmonara cu care se asociaza. Radiologie, si mai ales cu ajutorul tomografiei computerizate, se poate certifica diagnosticul consta-tandu-se o opacitate pulmonara imprecis delimitata initial, care se evidentiaza mai bine ulterior.
Complicatii. Infectarea hematomului pulmonar poate conduce la aparitia abcesului pulmonar. Abcesul pulmonar grefat pe un hematom pulmonar apare mai frecvent dupa toracotomie, dupa mentinerea indelungata a tubului de pleurostomie sau la bolnavii cu suport ventilator mentinut pentru o perioada indelungata.
Tratament. Este conservator in cazurile cu severitate mica sau medie. in cazurile grave (hema-toame mari, soc hemoragie prezent sau asocierea rupturii pulmonare) se recurge la toracotomie cu rezolvarea leziunilor. Cand tratamentul antibiotic larg si masurile asociate nu rezolva hematomul pulmonar, iar acesta elueaza spre abces se impune toracotomia.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Chirurgia toracica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai