mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Notiuni de anatomia cordului
Index » Chirurgia toracica » Notiuni de anatomia cordului
» Sistemul excitoconductor al cordului

Notiuni de anatomia cordului


Inima umana este constituita dintr-o pereche de pompe alaturate. Cu toate ca structura fibromus-culara si tesutul de conducere al celor doua pompe se intrepatrund, din punct de vedere fiziologic ele functioneaza separat si sunt interpuse in serie la diferite niveluri ale dublei circulatii sangvine sub forma "inimii drepte" si "inimii stangi". "Inima dreapta" este alcatuita din atriul drept si din ventriculul drept. Atriul drept primeste sangele din cele doua vene cave dar si majoritatea sangelui din sistemul coronarian. Acest sange traverseaza orificiul atrioventricular drept, prevazut cu valva tricuspida, patrunzand astfel in tractul de influx al ventriculului drept. Contractia acestuia din urma inchide valva tricuspida, si pe masura ce presiunea intraventriculara creste, sangele va fi expulzat prin tractul de ejectie al ventriculului drept (numit infun-dibul sau conus arteriosus) si valva pulmonara. Este de remarcat ca, in conditii obisnuite, tractul de ejectie al ventriculului drept descarca sangele in trunchiul pulmonar si de aici in patul vascular pulmonar, un teritoriu cu o rezistenta relativ scazuta.


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor