mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli ale mirosului, gustului si auzului
Index » Boli » Boli ale mirosului, gustului si auzului
» Laringita

Laringita







Laringita se caracterizeaza prin raguseala. Majoritatea cazurilor de laringita acuta sunt produse de virusuri (rinovirusuri, virusurile gripale, virusurile paragripale, virusul coxsackie, adenovirusuri sau virusul sincitial respirator). Laringita acuta poate fi de asemenea asociata cu Streptococcus grup A si M. catarrhalis. Laringita trebuie diferentiata de epiglotita ( mai jos). Scopul tratamentului este doar de ameliorare a simptomelor, exceptand cazurile in care culturile din gat sunt pozitive pentru Streptococcus grup A (caz in care trebuie utilizata penicilina) sau eventual pentru M. catarrhalis (situatie in care trebuie utilizata eritromicina).


Laringita cronica de etiologie infectioasa este rara si trebuie diferentiata de raguseala de etiologie neoplazica. Laringita tuberculoasa poate fi confundata cu cancerul laringian la examinarea prin laringoscopie directa. Leziunile laringiene si supraglotice includ hiperemie si ingrosare a mucoasei, noduli si ulceratii. intr-un studiu recent efectuat, antecedentele de febra si transpiratii nocturne au fost rare, iar examenele radiologice pulmonare au evidentiat cel mai frecvent ingrosare apicala si fibroza. Biopsia evidentiaza granuloame cu bacili acido-rezistenti. Pentru confirmarea diagnosticului si eluarea sensibilitatii germenului patogen trebuie efectuate culturi. Tuberculoza laringiana este extrem de contagioasa si trebuie abordata cu aceleasi precautii si aceleasi masuri terapeutice ca si boala pulmonara acti ( modulul 171). Infectiile fungice care produc laringita includ histoplasmoza (modulul 203), blastomicoza (modulul 205) si candidoza (modulul 207). Histoplasma siBlastomyces pot produce noduli laringieni, cu sau fara ulceratii. in plus fata de afte, Candida poate produce laringita la pacientii imunodeprimati sau la pacientii cu candidoza mucocutanata cronica.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor