mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamentul si profilaxia infectiilor bacteriene
Index » Boli infectioase » Tratamentul si profilaxia infectiilor bacteriene
» Macrolidele

Macrolidele





Eritromicina are un spectru larg de actiune impotriva bacteriilor gram-poziti, cu activitate suplimentara impotriva speciilor de Legionella, Mycoplasma, Campylobacter si unele suse de Chlamydia. Este medicamentul de electie pentru infectiile cu Legionella, Campylobacter si Mycoplasma si este unul din medicamentele de electie pentru pneumonia si faringita pneumococica si pentru infectii ale pielii si tesuturilor moi datorate streptococilor de grup A la pacientii alergici la penicilina. Totusi, rezistenta la eritromicina a streptococilor de grup A si a pneumococilor este in crestere in unele tari. Eritromicina pare de asemenea sa fie un medicament de electie in infectiile aparute la pacienti imunodeprimati determinate de agentul nou descoperit al angiomatozei bacilare (Bartonella henselae). Noile macrolide, claritromicina si azitro-micina, au un spectru antibacterian similar cu cel al eritromicinei in vitro. Azitromicina are insa efect mai puternic pe Chlamidia. Claritromicina in combinatie cu un inhibitor al pompei pro tonice, a fost desemnata ca medicamentul de electie pentru tratamentul infectiilor gastrice cauzate de Helicobacter pylori (gastrite, ulcere gastrice si duodenale). Amandoua sunt acti pe mico-bacterii netuberculoase si ambele par sa aiba efecte secundare gastrointestinale mai reduse decat eritromicina.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai