mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamentul si profilaxia infectiilor bacteriene
Index » Boli infectioase » Tratamentul si profilaxia infectiilor bacteriene
» Aminoglicozidele

Aminoglicozidele





Aminoglicozidele sunt rapid bactericide in vitro la concentratii mici, cu spectru limitat la bacterii facultativ gram-negati si stafilococi. Nu actioneaza asupra bacteriilor anaerobe si nu sunt eficiente in medii acide sau cu concentratii scazute de oxigen. Totusi, spectrul lor include virtual toate bacteriile gram-negati ce nu sunt strict anaerobe, aminoglicozidele fiind printre medicamentele de electie in orice infectie suspectata a fi produsa de bacterii gram-negati, in special la pacientii neutropenici. Aminoglicozidele in combinatie cu o penicilina au efect bactericid sinergie in tratamentul endocarditelor stafilococice, enterococice sau cu streptococi viridans si sunt combinate de obicei cu un antibiotic P-lactamic pentru tratarea bacteriemiilor gram-negati. Aminoglicozidele sunt de asemenea printre medicamentele de electie pentru infectiile sere ale tractului urinar superior. Limitarile majore ale utilizarii aminoglicozidelor sunt date de toxicitatea otica si renala, activitatea diminuata la unele locuri de infectie (de ex., abcese si sistem nervos central), rezistenta bacteriilor tinta si nevoia de a monitoriza nilurile serice. Dintre agentii disponibili, este preferata de obicei gentamicina datorita costului scazut, dar tobramicina are activitate ceva mai mare pe P. aeruginosa, iar amikacina are activitate pe multe bacterii gram-negati rezistente la gentamicina si tobramicina, deoarece este inactivata de mai putine enzime de modificare a aminoglicozidelor. Streptomicina ramane inca unul din medicamentele de electie in terapia initiala a tularemiei, ciumei, mori si brucelozei si este agent de linia a doua in tratarea tuberculozei.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai