mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Afectiuni virale
Index » Boli infectioase » Afectiuni virale
» Afectiuni virale

Afectiuni virale


Desi descrieri ale infectiilor cu poxvirus si herpesvirus s-au facut din antichitate, varsta virusologiei abia atinge 100 de ani. Dimpotriva, bacteriologia s-a dezvoltat rapid de-a lungul celei de a doua jumatati a secolului nouasprezece. La sfarsitul secolului nouasprezece multe tipuri de bacterii au putut fi crescute pe medii de cultura si au putut fi identificate in culturi si tesuturi prin microscopie optica; mediile de cultura au putut fi sterilizate prin trecerea prin filtre de portelan si Henle si Koch au emis postulatele pentru stabilirea etiologiei bacteriene a bolilor. in 1892, in Rusia, Ivanofsky a evidentiat ca agentul infectios al bolii frunzei de tutun nu este o bacterie, pentru ca este trecut prin filtre de portelan. De-a lungul urmatorilor 20 de ani, cateva infectii la animale s-au dovedit a fi cauzate de agenti filtrabili si a inceput sa fie aplicat termenul de virus pentru acesti agenti. Din anul 1920 pana in 1950, cercetarile efectuate asupra infectiilor virale ale celulelor, tesuturilor, organelor si microorganismelor care au afectat bacteriile, plantele, animalele (inclusiv omul) au condus la imbunatatirea tehnicilor de cultura in vitro a celulelor si virusilor. imbunatatirea tehnicilor de cultura a facut posibil studiul proprietatilor biochimice si genetice ale virusurilor. Virusurile au fost recunoscute ca instrumente genetice simple, utile pentru aprofundarea proceselor fundamentale biologice si biochimice la nivelul celulelor, tesuturilor, organelor si animalelor, incluzand omul.Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
maini reci picioare reci tuberculoza
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024