mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Pulsatilla pratensis (puls.) - anemona- ranunculaceae

Pulsatilla pratensis (puls.) - anemona- ranunculaceae







» Adaptata persoanelor cu temperament indecis, lent, flegmatic; par nisipiu, ochi albastri, fata palida; pacienta e lesne tentata sa rada sau sa ga; afectuoasa, blanda, amabila, timida, cu conduita concilianta, docila - este remediul feminin.
» Plange cu usurinta ; ii e aproape imposibil sa-si expuna suferintele fara sa ga (Lyc.: ge cand cine ii multumeste).
» Este util in special pentru boli ale femeilor si copiilor.
» Femei cu tendinta de a fi usor corpolente, and menstre reduse cantitativ si prelungite.
» Prima deteriorare a sanatatii se produce la rsta pubertatii; pacienta afirma ca de atunci nu s-a mai simtit bine" - anemie, cloroza, bronsita, ftizie.
» Secretiile din toate mucoasele sunt dense, neiritante si galbui-verzi (Kali s-. Nat. s.).
» Simptomele se modifica mereu : doua frisoane, doua scaune, doua crize nu sunt niciodata la fel; pacienta se simte mai intai foarte bine, apoi foarte rau in ora urmatoare; aparent contradictorie (Ign.).



» Dureri: tractionante, desirante, eratice, se muta rapid dintr-o zona in alta (Kali bi., Lac c, Magn. a.); insotite de frilozitate constanta; cu cat e mai mare durerea, cu atat e si frilozitatea mai mare; apar brusc, dispar treptat sau sporesc pana devin foarte acute si apoi se intrerup dintr-o data" la prima miscare (Rhus).
» Absenfa setei insoteste aproape toate tulburarile; probleme gastrice dupa ingestie de alimente grele", patiserie, prajituri, mai ales dupa carne de porc sau carnati; vederea sau chiar gandul la carnea de porc ii provoaca greata; gust neplacut" in gura, dimineata.
» Mare uscaciune a gurii, dimineata, fara sete (ca Nux m.; gura umezita, dar cu sete intensa: Mere).
» Oreion; metastaze la san sau la testicul.
» Senzatie de gol" in stomac, de slabiciune gastrica, indeosebi la bautorii de ceai.

» Diaree: doar noaptea sau de obicei noaptea ; apoasa, verzui-galbena, foarte schimbatoare; de indata ce mananca; de la fructe, alimente reci sau bauturi reci, inghetata (Ars., Bry.; - mancand pere: Verat., Cinch.; - ceapa: Thuja; - stridii: Brom., Lyc.; - lapte: Calc, Nat. c, Nic, Sulph.; - band apa impura: Camp., Zing.).
» Tulburari la pubertate: menstrele suprimate cand se uda la picioare; prea intarziate, prea reduse, scoase, dureroase, neregulate, flux intermitent; cu frilozitate, seara; cu durere intensa si mare neastampar, nu-si gaseste locul (Mag. p.); flux mai abundent ziua (stand culcata: Kreos.); prima menstruatie (menarha) e intarziata.
» Somn: seara, pacienta e foarte dinamica, nu vrea sa se duca la culcare; primul somn e agitat; adoarme adanc la vremea cand trebuie sa se scoale; se trezeste obosita, molesita, neimprospatata (invers fata de Nux v.).


» Urcior (orgelet): mai ales pe pleoapa superioara; dupa ce mananca grasimi, alimente grase, grele sau carne de porc (atii cu Lyc, Staph.).

» Pericol de pierdere a sarcinii; fluxul se opreste apoi revine cu forta sporita; dureri spasmodice care produc sufocare si lesin; pacienta doreste aer curat, proaspat.
» Dureri de dinti: calmate tinand apa rece in gura (Bry., Coff.); agrate de alimente sau lichide calde si de caldura din camera.
» Nu poate respira bine sau i se face frig intr-o camera incalzita.
» Nervozitate, resimtita intens in zona gleznelor.
Relatii: Complementar = Kali m., Lyc, Sil., Sulph. ac.; Kali m. este analogul sau chimic
Silicea corespunde Pulsatillei in aproape toate afectiunile, fiind
remediul cronic analog.
Puls. urmeaza dupa sau e urmata de Kali m.

Este unul dintre cele mai bune remedii cu care se poate incepe
tratamentul unui caz cronic (Calc, Sulph.). Pacienti anemici sau
clorotici care au luat mult fier, chinina si tonice, chiar si cu mai
multi ani inainte de tratamentul homeopatic
Probleme ce rezulta din abuz de chamomilla (musetel), chinina,
mercur, ceai, sulf.
Urmeaza favorabil dupa Kali bi., Lyc, Sep., Sil., Sulph. Agrare: intr-o camera incalzita, inchisa; seara, in amurg; cand pacientul incepe sa se miste; stand culcat pe stanga sau pe partea nedureroasa; alimente grase, grele, indigeste; apasare pe partea sanatoasa, daca apasarea e efectuata dinspre partea sanatoasa spre cea bolna; comprese calde; caldura (Kali m.). Ameliorare: in aer liber; stand culcat pe partea dureroasa (Bry.); aer rece sau camera racoroasa ; mancand sau band lucruri reci; comprese reci (Kali m.).





Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor