mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» De ce flacoanele cu remedii homeopatice au pe ele cifre diferite ?

De ce flacoanele cu remedii homeopatice au pe ele cifre diferite ?Remediile homeopatice sunt inscriptionate dupa denumirea produsului cu cifre diferite, deoarece au concentratii (dilutii sau potente, cum se spune in homeopatie) diferite. Cifrele de pe flacoane reprezinta gradul de diluare a substantelor homeopatice intr-un amestec de apa cu alcool. Se folosesc mai des anumite dilutii: CH5, CH 7, CH9, CH15, CH30, CH200, deoarece de la Hahnemann, intemeietorul homeopatiei, homeopatii au obsert ca unele dintre dilutii sunt mai active si au un efect mai pronuntat asupra corpului decat altele. Dilutiile homeopatice se mai numesc si potente pentru ca puterea lor de actiune este determinata de marimea dilutiei. Dintre principiile homeopatiei, principiul diluarii si al agitarii flaconului in procesul de preparare sunt printre cele mai importante. in mod paradoxal, cu cat o substanta este mai diluata, dar mai dinamizata", actiunea sa este mai puternica, mai profunda si de mai lunga durata.

Veti obser ca dilutiile mai mici, cele marcate cu o singura cifra (5, 7, 9) se administreaza mai frecvent (de 2-3 ori pe zi, perioade mai lungi de timp), in timp ce dilutiile mai mari (30, 200 etc), se dau saptamanal sau chiar o singura administrare. Dilutiile homeopatice sunt selectate de medic in functie de intensitatea simptomelor copilului si de constitutia acestuia. Trusa de urgenta a mamelor contine de cele mai multe ori remedii homeopatice in dilutii mici si medii, pe care acestea le pot folosi in situatiile indicate de medic.
Mai exista si alte forme de dilutii: decimale, notate cu D10, D30, sau dilutiile LM etc, forme folosite de homeopati in anumite situatii clinice.

Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Homeopatia in tratamentul cancerului
Medicamente homeopate anti cancer